A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Belgium 2030-tól iszlám “demokrácia”?

A globális multikulturalizmus híveinek a tervei annyira jól alakulnak, hogy meglehetősen paradox módon, de úgy néz ki, az EU központját adó Belgium öles léptekkel halad egy új, bevándorló többségű és radikális mohamedán vallási nézeteket valló iszlám állam létrehozása felé.
Mindenkinek érdemes ízlelgetni a kifejezést: Európai Iszlám Állam. Ez az a kifejezés, ami nagyon rövid időn belül valósággá válhat.

Belgiumban minden feltétel adott Európa első iszlám “demokráciájának” létrehozásához. A lakosság többsége rövid időn belül iszlám vallású lesz, és a belga törvények semmilyen formában nem tiltják vagy korlátozzák az iszlám politikai térhódítását.

Nem véletlen tehát, hogy a belgiumi ISLAM párt vezetői azt az ambiciózus tervet fogalmazták meg, hogy Belgiumot a lehető legrövidebb idő alatt iszlám állammá alakítják át.

A terveikben “iszlám demokráciának” nevezett iszlám állam létrehozására saját maguk számára a 2030-as dátumot határozták meg.

Mit akar az ISLAM (“Integrity, Solidarity, Liberty, Authenticity, Morality”) pártja?

A belga ISLAM párt neve francia szavak rövidítéseként (“Integritás, Szolidaritás, Szabadság, Eredetiség, Erkölcsösség”) úgy alkották meg, hogy az egyáltalán nem véletlenül a muszlimok vallását jelölő iszlám szóvá álljon össze.

A párt programját ennek megfelelően az iszlám vallás előírásainak politikai képviseletére hozták létre. Az iszlamista állam létrehozásán fáradozó ISLAM párt “politikai” céljai között szerepel például, hogy a polgári és büntető törvénykönyveket a saría törvényével, azaz a vallási törvénykezéssel helyettesítsék fel, illetve hogy betiltsák az összes szerencsejátékot. Ugyanakkor a párt engedélyeztetni akarja az iskolai muszlim fejkendő viselését, valamint hivatalos állami ünnepekké tenné az iszlám vallási ünnepeket, illetve el akarja érni, hogy minden belga iskolában legyen halal menü az iszlám hívőknek.

A párt egyik alapítója, Redouane Ahrouch javaslata szerint pedig a tömegközlekedési járműveken el kellene különíteni egymástól a férfi és a női utasokat.

Szaúd-Arábia és a demográfia is az ISLAM oldalán áll

A nem kicsit szélsőséges nézeteket valló alapító, Ahrouch szerint “12 év múlva Brüsszel elsősorban muszlimokból áll majd”. Az iszlamista vezetőnek igaza lehet, mivel az ISLAM párt Brüsszel 19 választókerületéből már 14 -ben képes elindulni a belgiumi választásokon. A Le Figaro szerint azonban “csak” húsz év múlva lesz muszlim az Európai Unió fővárosa. A lap úgy tudja, hogy a brüsszeli lakosságnak jelenleg csak az egyharmada muszlim, de a számuk hihetetlenül gyors ütemben nő. Ezt jelzi, hogy 2001 óta a Brüsszelben született fiúk között a Mohamed a legelterjedtebb név.

Nem utolsó sorban pedig az iszlám vallásgyakorlás is virágzik Belgiumban. A brüsszeli nagymecset és több száz egyéb vallási intézmény is külföldről, nagyrészt Szaúd-Arábiából érkező támogatásokból él. A belga muszlim közösségek elsöprő többsége pedig a muszlim világ egyik legszélsőségesebb irányzatához, a szalafizmushoz tartozik. A belga rendőrség nyilvántartása szerint csak Brüsszelnek az abszolút iszlám többségű Mollenbeek negyedében 51 dzsihadista, szélsőséges iszlamista csoport működik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések