A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szíriai vegyi támadást egy újabb hamis zászlós művelet volt

A szíriai kormányt, elsősorban a nyugati kormányok és öbölbeli monarchiák által támogatott Fehér Sisakosok nevű „emberbaráti” szervezet bemondása alapján, azzal vádolták – nem először –, hogy vegyi támadást hajtott végre saját népe ellen.
A vád hazug voltában a pár nappal ezelőtti amerikai–brit–francia ellencsapást végrehajtók éppen annyira biztosak voltak, mint amikor Irakot támadták meg az általuk fabrikált „hírszerzési bizonyítékokkal”, arra hivatkozva, hogy Szaddám Huszein iraki diktátornak tömegpusztító fegyverei vannak.

A Nyugat beavatkozása eredményeként több mint egymillió ember halt meg. De hát ez vagy a szaúd-ará­biai rezsim által amerikai–brit segítséggel, mosollyal és trumpi kardtánccal támogatott több ezer jemeni halott nyilván semmiség azon nem létező negyven áldozathoz képest, akit állítólag ideggázzal öltek meg a Damaszkusszal határos Dúma városában.

Pénteken, egy moszkvai sajtótájékoztatón az orosz védelmi minisztérium szóvivője bizonyítékokkal alátámasztva mutatta be, hogy a nyugati és öbölbeli pénzzel bőven támogatott Fehér Sisakosokkal kart karba öltve dolgozó Dzsais al-Iszlám zsoldos terroristái – bocsánat, „nyugati fősodratú sajtóul”: az Aszad-rezsim demokratikus ellenzéke – brit ösztönzésre hajtottak végre „false flag” támadást, hogy azt úgy mutassák be, mint a szíriai kormány gáztámadását.

E Fehér Sisakosok számos módon leleplezték aljas munkájukat. Így amikor a „gáztámadás” „áldozatait” mentették, és magukat mentés közben leszelfizték, nagy emberbaráti buzgalmukban csak arról feledkeztek el, hogy gázmaszkot öltsenek.

De az sem zavarta a nyugati fősodratú cselédsajtót, hogy a Damaszkusz peremén fekvő Dúma városában, az állítólagos vegyifegyver-támadás helyszínén az ottani orvosok egyetlen embert sem diag­nosztizáltak gáztámadásra utaló tünettel.

A nyugati hatalmak alávaló szándékáról mindennél többet mond, hogy sem Donald Trump amerikai elnök, sem Theresa May brit miniszterelnök nem volt hajlandó törvényhozás elé vinni a támadás ügyét. Az ENSZ beleegyezését sem kérték. Ami egy jobb világban egyértel­műen Trump, May és Macron bíróság elé állítását jelentené, háborús bűnök elkövetéséért.

E nyugati hatalmak az utóbbi időben nagyon rászálltak a „gázra”: az ördögnek lefestett Oroszország kormányát vádolták azzal, hogy ideggázzal támadott meg az ang­liai Salisburyben egy volt orosz kettős ügynököt, Szergej Szkripalt és lányát, akik a „halálos méreggel” történt támadás óta köszönik, jól vannak.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az eset kapcsán arra is rámutatott, hogy a Szkripalék ellen valakik által bevetett BZ-nek „becézett” mérget, amit a napokban analizált a svájci Spiez laboratórium, Oroszországban soha nem gyártották. És a laboratóriumnak a mintát nem más adta át, mint a hágai székhelyű nemzetközi Vegyifegyver-tilalmi Szervezet.

Hogy a Szíria elleni amerikai–brit–francia rakétatámadás milyen reakciót váltott ki a világon a tisztességes emberek körében, érdemes idézni Paul Craig Robertst, Reagan amerikai elnök volt pénzügyminiszteri államtitkárát, a The Wall Street Journal volt szerkesztőjét, aki erre reagálva élete talán legrövidebb cikkét írta meg, így: „Trump bebizonyította, hogy pszichopata hazudozó. Elnökségének vége… A következő idióta még rosszabb lesz. A háború a látóhatáron marad.”

Az április 7-i, állítólagos dúmai gáztámadás másnapján, az április 8-i magyarországi választásokon a kétharmados Fidesz-győzelem a damaszkuszihoz igen hasonló hatást váltott ki a „mély állam” szereplőiben. Ahogyan Aszad elnököt támadják hét-nyolc éve minden eszközzel és akarják helyéből elmozdítani, 2010 óta a jobbközép magyar kormány ellen is igen komoly támadások folynak, amelyek a választással még inkább fokozódtak. De nagyon nagy mértékben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések