A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A migránsok fordítva ülnek a lovon, a svédek ébredeznek

A bevándorlók miatt az összeomlás szélén van a svéd oktatási rendszer, a migránsok pedig fordítva ülnek a lovon, amikor azt mondják, hogy Finnország csodaszép, csak túl sok ott a finn – többek között ezekről is beszélt Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma Reggel című műsorában.
A biztonságpolitikai szakértő elmondása szerint néhány napja érkezett haza Svédországból, ahol tíz napon át más-más városban tartott előadásokat.

Emberek tömegeivel találkozott és beszélgetett, ez alapján úgy látja: rendkívül érdekes a kép. Egyrészt azért, mert a svédek abból indulnak ki, hogy a kormány jót akar a társadalomnak. Másrészt a svéd hivatalos álláspont alapján eddig három sikeres integráció történt az országban, így integrálták 1956 után a magyarokat, 1968 után a csehszlovákokat és a chilei puccs után az oda érkezett chileieket. Hozzátette, ezek a társadalmak keresztény kultúrkörből érkeztek és integrálódni, dolgozni is akartak, továbbá részt akartak venni a svéd társadalom további építésében. A jelenlegi helyzet azonban teljesen más – hangsúlyozta Nógrádi György.

Összeomlás szélén az oktatási rendszer? 

„Most szeptemberben választások lesznek és a svédek rendkívül óvatosak. Ez az egyik kör. A másik az, hogy a mostani helyzetben a bejött migránsokból 40-70, 40-80 ezer ember eltűnt. Senki nem tudja, hol vannak, a szürke, vagy feketegazdaságban dolgoznak. Harmadik: én rendkívül tisztelem a svéd oktatási minisztert, feltételezem, hogy százszor annyit tud a svéd oktatásról mint én, de tartott egy tájékoztatót, amelynek két eleme tényszerűen nem igaz” – fejtette ki a szakértő.

Az egyik ilyen elem, hogy a svéd oktatási rendszer világszínvonalú. „Nem igaz. A svéd oktatási rendszer a migránsok miatt az összeomlás szélén van” – mondta. Úgy fogalmazott: a jelenlegi koncepció lényege ugyanis, hogy ne a tehetséges diákot segítsük, hanem a legalul lévőt hozzuk föl.


„Azokban az osztályokban, ahol migránsgyerekek vannak, az oktatás színvonala katasztrofális. A szülők a gyerekeket fogják, elviszik más iskolába, ahol nincsenek, vagy van 1-2 migráns, aki nem tudja visszafogni az oktatás színvonalát” – magyarázta.

Hozzátette, a bejövő migránsok 525 órában másfél éven át napi három órában kapnak oktatást, egyébként 21 órában szabadok. „Ez katasztrofális” – fűzte hozzá.

Kis-Bagdad és a többi 

Kitért arra is, hogy a svéd oktatási miniszter azt is mondta, Svédországban nincsenek no-go zónák. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „hát ha engem megkeres, lediktálom neki azt a néhány no-go zónát, ahol én jártam. Az egyik városban úgy hívják, hogy Kis-Bagdad”.

Kiemelte, az egyik fő kérdés jelenleg Svédországban, hogy kaphat-e állampolgárságot, aki nem tud svédül, közben a választópolgárok úgy látják, hogyha valaki meg akarja szerezni az állampolgárságot, akkor elkerülhetetlen, hogy beszélje a nyelvet. A biztonságpolitikai szakértő emlékeztetett: „a migránsok egyik vezetője végigkiabálta Svédországot és azt közölte, hogy ez fasizmus”.

Megjegyezte, a templomokról lekerülnek a keresztek, hogy ne zavarják a migránsokat. A svédek a külvárosokba menekülnek, és sokan azt mondják, hogy nyugdíjasként inkább külföldre települnek, mert félnek. „Az ősszel választások lesznek Svédországban, meglátjuk, hogyan reagál minderre a társadalom” – emelte ki Nógrádi.

Fordítva ülnek a lovon

A szakértő beszélt arról a videóról is, amelyben egy migráns azt mondta: Finnország egy csodálatos szép ország, csak túl sok ott a finn. „Azt hiszem, fordítva ülnek a lovon” – tette egyértelművé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések