A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A külföldi liberálisok pénzéből finanszírozott RTL tovább marad hergelni az embereket

Az Index hosszú cikkben boncolgatja, hogy az újabb Fidesz kétharmad és Simicska Lajos "kapitulációja", azaz a Magyar Nemzet és a Lánchíd rádió bezárása után miként alakulhatnak tovább a médiapiaci viszonyok.
Az egyik részben arról értekeznek, hogy a kormányt nyíltan kritizáló RTL Klub sorsa vajon mi lesz.

Az RTL részéről Oliver Fahlbusch, kommunikációért és marketingért felelős alelnök válaszolt az Indexnek. Bert Habets-et, a RTL Group elnök-vezérigazgatójának ősszel elhangzott szavait ismételte meg, vagyis azt:

Nem futunk el. Maradunk.

Fahlbusch szerint érthető, hogy a mai sajtópiaci események után újból előkerült ez a kérdés, de a cég nevében közölte, hogy hosszútávú befektetőként "bíznak a magyar piacban", és nincs tervben, hogy kiadnák az RTL Klubot, vagy a portfólió más, fontos elemeit a kezükből. Fahlbusch emellett hangsúlyozta, hogy továbbra is terjeszkedni akarnak a digitális tartalomszolgáltatás területén.

Azt is megkérdezték, várható-e bármilyen változás a közéleti műsorok hangvételében, amire Kotroczó Róberttől, az RTL Klub hírigazgatójától kaptak választ:

A nézettségi adatokból és a megrendelésünkre készített felmérésekből egyértelműen az látszik, hogy a nézők értékelik a csatorna hiteles, tényalapú hírszolgáltatását, ezért ezen a jövőben sem szeretnénk változtatni.

"Mivel jelentős különbséggel elsők vagyunk a hírműsorok nézettségi versenyében, az RTL Klubnál fel sem merül, hogy csökkentsük a hírszerkesztőség költségvetését, és a műsoridő sem változik majd" - tette hozzá Kotroczó.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések