A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó Péter: A digitális környezet lesz a legfontosabb versenyképességi tényező

A befektetésekért folytatott versenyben a digitális környezet kialakítása lesz a legfontosabb tényező, a jól képzett pályakezdők itthon tartásában pedig a technológiai beruházásoknak lesz kulcsszerepük – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, a Cloudera szoftverfejlesztő cég beruházását bejelentő sajtótájékoztatóján.
Hangsúlyozta, hogy a technológiai fejlődés példátlan módon felgyorsult, ezért a döntéshozóknak követniük kell a digitális forradalomként emlegetett folyamatot.

A miniszter ismertette, az adatelemzéssel foglalkozó amerikai Cloudera 3 milliárd forintból bővíti magyarországi irodáját, ezzel a világon a második legnagyobb fejlesztő központját hozza létre itt. A beruházásnak köszönhetően 1100 négyzetméterrel nő a budapesti iroda és 250 új munkahely létesül 2019 végéig, ezért a kormány 605 millió forinttal támogatja a bővítést – tette hozzá.

Tom Reilly, a Cloudera vezérigazgatója felidézte, hogy egy amerikai gazdasági magazin szerint a világgazdaságot ma már nem az olaj, hanem a technológiai tudás határozza meg. Hozzátette, hogy a mindennapokban használt eszközök világméretű hálózatba kapcsolódva hatalmas adatmennyiséget hoznak létre, ezek elemzésével pedig új piaci igények ismerhetők fel és korában nem létező szolgáltatások jöhetnek létre.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések