A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Salvini megindítja támadást Brüsszel ellen

Olaszország az EU tagja marad, de alapvető dolgokban irányváltásra van szükség, például az európai migrációs politikában – jelentette ki Matteo Salvini a Liga és a parlamenti választásokon győztes olasz jobbközép koalíció vezetője.
Matteo Salvini hangsúlyozta, hogy a március 4-i választásokon a legtöbb szavazatot (több mint 37 százalékot) szerzett jobbközép vezetőjeként a kormányfői székbe készül. Hozzátette, egyedül a választásokon vesztes balközép Demokrata Párttal (PD) nem akar együtt kormányozni.

Minden más elképzelhető – jelentette ki arra utalva, hogy nem zárja ki a legerősebb párt Öt Csillag Mozgalommal (M5S) való koalíciót. Hangsúlyozta azonban, hogy ebben az esetben nem a Liga, hanem az egész jobbközép koalíció – az ehhez tartozó Hajrá Olaszországgal (FI) és az Olasz Testvérekkel (FdI) – lépne kormányzási szövetségre az M5S mozgalommal. Hangsúlyozta,

Ha a Liga és a jobbközép kerül kormányra, Olaszország az EU tagja marad, de alapvető dolgokban irányt kell változtatni, például az európai migrációs politikában, mivel Olaszország nem válhat menekülttáborrá.”

Salvini korábban kijelentette, hogy Olaszországnak nincs szüksége rá, hogy Brüsszel kvóták alapján szétossza a náluk lévő migránsokat mert ők deportálni fognak az országból 600 000 bevándorlót.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések