A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hetven millió nigériai indulhat meg Európa felé

Kijózanító kutatást publikát a Pew Research Center. A közvélemény-kutatással foglalkozó szervezet szerint a megkérdezettek több mint háromnegyede gondolkodás nélkül elhagyná a Szubszaharai térséget.
A Pew Research Center 2017-es kutatása hat Szubszaharai ország lakosságát kérdezte a migrációval kapcsolatban. Egyértelműen kiderül, hogy a Fekete-Afrikában lakók többsége gondolkodás nélkül elhagyná hazáját és Európába vagy az Egyesült Államokba költözne, ha a helyzet úgy hozná. Az is kiderült, hogy a többség február és április között kelne útra.

A migrálni hajlandók aránya egyébként Ghánában és Nigériában a legnagyobb, előbbi országból 75, míg utóbbiból 74 százalék szeretne távozni. Ez azt jelenti például Nigéria esetében, hogy a 186 milliós országból 137 millióan el szeretnének jönni.
A kutatás azt is kiderített, hogy az elkövetkező 5 évben hányan szeretnék elhagyni otthonukat. Szenegálból a lakosság 44, Ghánából 42, Nigériából 38 százaléka akar eljönni. Így az elkövetkező 5 évben 70 millió nigériai migráns áraszthatja el az Öreg Kontinenst és Észak-Amerikát.
A kutatóközpont arra is emlékeztet, hogy az ENSZ előrejelzése szerint Nigéria lakossága az évszázad végére megnégyszereződik, így 800 millió főre duzzad.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések