A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gondolom ez se stadion lesz Vona Gabriella! Kezdődik a Gázvezeték utca korszerűsítése

Nyolc csomópontot alakítanak át, és négy helyszínen telepítenek jelzőlámpákat, emellett több új buszöböl is épül. 
Az Új Főnix Terv keretében megkezdődik a debreceni Gázvezeték utca korszerűsítése. A felújítás részleteiről sajtótájékoztató keretében a helyszínen számolt be Papp László polgármester, Pósán László országgyűlési képviselő és Szabó Gyula önkormányzati képviselő szombaton. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Gázvezeték utcán 8 csomópontot alakítanak át, és 4 helyszínen telepítenek jelzőlámpákat, emellett 7 új buszöböl épül- írja a haon.

Kapacitásnövelő beavatkozások

A munkálatok szakaszosan forgalomkorlátozással járnak. – Mindenki látja, hogy a Gázvezeték utca forgalma hihetetlenül megerősödött, ezért mindenféleképpen szükségesek a kapacitásnövelő beavatkozások. A kivitelezés 2018. március 12-én kezdődik, és várhatóan 3 hónapig tart. 2018. március 19-től előreláthatólag két hétig a Gázvezeték utcának a Mikepércsi utca és az Epreskert utca közötti szakasza teljes egészében lezárásra kerül. 

A Gázvezeték utca a Mikepércsi út felől ez idő alatt az Epreskert utca felől lesz megközelíthető. Többek között egy új sávot alakítanak ki a Mikepércsi úttól az Epreskert utca és az Öreg János utca közötti szakaszig. Így három sávon haladhat a forgalom: kettőn a Mikepércsi út irányába, egy sávon pedig a másik irányba.

A sávszélesítéseknek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a jelenleg forgalmi sávban kialakított Epreskert utcai buszmegálló autóbuszöbölbe kerüljön át” – mondta Papp László.

Az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt a forgalom, részben azért, mert nőtt a gépkocsiállomány a városban, így értelemszerűen ezen a környéken is. – A mostani fejlesztésnek mindazokon túlmenően, amit polgármester úr elmondott, van még egy aspektusa. A salakmotorpályával szemben van egy nagyméretű üres terület, ahol elkezdődött a környék közművesítése, emellett az építési telkeknek az árusítása zajlik. Létre fog jönni egy új lakóhely, ami még tovább fogja növelni az itteni forgalmat. Ezért még inkább indokolt az, hogy az út áteresztőképessége és a közlekedésbiztonsági vonzatai jobbak legyenek, fejlesztésre kerüljenek – tette hozzá Pósán László.

A jelen városnegyede

A munkálatok után biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés. – Körülbelül húsz éve mondta nekem az egyik főépítészünk, hogy a déli városrész a jövő városnegyede. Ennek tudatában ma már fogalmazhatunk úgy, hogy a déli negyed a jelen városrésze – jelentette ki Szabó Gyula.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések