A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Európai Néppárt főtitkára: Hagyják már békén Orbánt, semmi rosszat nem tett

Az Európai Néppárt főtitkára aggódik, mert az EU-n belül egyre erősödik a populizmus, amire szerinte a közös védelemmel és a külső határok szigorú őrizetével kell reagálni. Weber hozzátette, hogy Lengyelország a Brüsszel által kifogásolt intézkedésekkel kívül helyezte magát a nyugati értékközösségen, ilyen körülmények között nem maradhat az unió tagja.

Orbán Viktor ellenben idáig tartotta magát az uniós játékszabályokhoz az igazságszolgáltatás átalakítása során. Ugyanakkor vétót helyezett kilátásba, hogy megakadályozza a lengyelek szavazati jogának felfüggesztését, ám a bajor keresztény szociális politikus szerint a többi tagnak mindenképpen folytatnia kell a jogállami eljárást Varsóval szemben. 

Mint mondta, a Jog és Igazságosságra máris nagy nyomást gyakorol, hogy a lengyelek nagy többsége ragaszkodik az EU-hoz, nem szeretné azon kívül találni magát – írja a Süddeutsche Zeitung.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések