A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Börtönőröket vert a 19 éves fiatalember a rács mögött Budapesten, most még nagyobb bajban van

A 19 éves, más ügyben előzetes letartóztatásban lévő férfi a vád szerint három különböző alkalommal támadott büntetés-végrehajtási őrre, és ezen túlmenően két másik fogvatartottat is bántalmazott. Az ügyészség most emelt vádat ellene.
A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi más büntető ügyben előzetes letartóztatásban volt a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben. 2015. május 07-én a bv. intézet fürdőjében egy társával együtt előzetes szóváltást követően többször ököllel megütött egy másik fogvatartottat, majd az ütések miatt földre került sértettet több alkalommal megrúgták.

Aztán egy hónappal később a zárkatársával kezdett verekedni, őt is ököllel ütötte a fején és a testén. Az őrök észlelték a bántalmazást, ezért felszólították, hogy azt hagyja abba és nyújtsa ki a kezét a zárkából a bilincseléshez. A fiatalember nem engedelmeskedett, ezért az őrök kényszerítő eszközt alkalmaztak ellene, majd a zárkából kikísérték. A vádlott továbbra is erőszakos és agresszív volt, folyamatosan szidalmazta és fenyegette az őröket, valamint rugdosni próbálta őket. Az egyik bv. törzsőrmestert a lépcsőház falának lökte, míg egy másik őrnek megrúgta a karját.

A férfi a fenti esetet követően még két másik alkalommal támadott meg bv. őrt az intézetben, egyiküket 2015. szeptember 05-én kísérés közben ütötte meg ököllel a fején.

A másik eset 2016. június 20-án történt, akkor a bv. intézet fürdőhelyiségében szintén ököllel arcon ütött egy szolgálatot teljesítő bv. főtörzsőrmestert.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ügyben három rendbeli hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint három rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A 19 éves férfi - és fiatalkorú testvére - ellen a Fővárosi Főügyészség pár hónappal ezelőtt szintén bv. őrök elleni emberölés kísérlete miatt emelt vádat. Az ügyészség indítványozta a fenti ügyek egyesítését, amely indítványnak a bíróság helyt adott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések