A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Balog: negyvenmilliárd forint értékben épülnek iskolai tornacsarnokok, tornatermek

Az elmúlt három és az elkövetkező három évben negyvenmilliárd forint értékben épültek és épülnek tornacsarnokok, tornatermek és tornaszobák Magyarországon – mondta az emberi erőforrások minisztere a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium sportkomplexumának alapkőletételén csütörtökön.
Balog Zoltán arról beszélt: 2010 óta 471 iskola újult meg Magyarországon 130 milliárd forint értékben, az elkövetkező években pedig újabb 400 település oktatási intézményét korszerűsítik.

Hozzátette: 2020-ra Magyarországon minden ötödik fiatal olyan iskolába fog járni, amelyet néhány éven belül felújítottak vagy kibővítettek.

Barlay Bence, a gimnázium igazgatója ismertette: a tervek szerint 2020-ra elkészülő, 3500 négyzetméteres, kétszintes új tornacsarnokban kosár-, kézi- és röplabdapálya, szertornaterem és lelátó is lesz. A komplexumban egy időben 7 helyszínen tudnak majd sportolni, testnevelésórán részt venni a diákok.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések