A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az eddigi legsúlyosabb eset: rengeteg migráns fulladt tengerbe

Ez a legsúlyosabb szerencsétlenség a térségben az Ankara és az EU közötti menekültügyi egyezmény aláírása óta.
Legkevesebb 16 ember, köztük hat kisgyerek fulladt az Égei-tengerbe, miközben megpróbáltak átkelni a török partokról Görögországba szombatra virradóra – közölte a görög kikötői rendőrség.

Az ismeretlen okokból elsüllyedt, fából készült bárkában huszonegyen utazhattak, és még nem sikerült mindenkit megtalálni. Két nő és egy férfi biztosan túlélte a balesetet. Ők úszva érték el Agatoniszi szigetét.

Ez volt a legsúlyosabb szerencsétlenség a térségben az Ankara és az EU között két évvel korábban megkötött menekültügyi egyezmény óta. A megállapodás értelmében Ankara minden illegálisan Európába érkező embert visszafogad, az Európai Unió pedig minden visszaküldött, illegálisan próbálkozó szíriai állampolgár helyett befogad egy Törökországban élő szíriai menekültet. A megállapodás, valamint a nyugat-balkáni országok határainak lezárása 2016 elején sikeresen megfékezte a menedékkérők tömeges beáramlását Görögország felől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések