A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A vártnál jobb volt februárban az amerikai szolgáltatóipar teljesítménye az ISM felmérése szerint

Februárban az előző havi évtizedes csúcsról kissé csökkent, de ezzel együtt is a teljesítmény további lendületes növekedését mutatja az ISM gazdaságkutató intézet szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexe az Egyesült Államokban. 
Az amerikai ISM (Institute for Supply Management) gazdaságkutató intézet feldolgozóiparon kívüli ágazatokat felölelő és szolgáltatóiparinak nevezett beszerzésimenedzser-indexe (BMI) februárra vonatkozóan a vártnál kisebb mértékben, 59,5 pontra csökkent a januári 59,9 pontról, ami 12 éves csúcs volt. 

A piac 58,9-59,0 pontot várt februárra. 

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat tevékenységének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

Az amerikai ISM gazdaságkutató intézet "szolgáltatóipari" beszerzésimenedzser-indexe több gazdasági ágazat tevékenységét követi és foglalja magában, mint a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet ténylegesen a szolgáltatóipar teljesítményét tükröző BMI mutatója.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések