A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Szpari ismét döntetlent játszott a Soroksár ellen

Végre igazi gyep – sóhajthattak fel vasárnap a Szpari focistái, amikor kimentek melegíteni a soroksári Szamosi Mihály Sporttelep centerpályájára.
Az időjárás nagyot változott a korábbi napokban, így valamennyi meccset meg tudtak rendezni a labdarúgó NB II-ben. A soroksári találkozón mindkét csapatban többen voltak, akik korábban a vasárnapi ellenfél szerelésében játszottak. Mint például Huszák Tamás a házigazdák csapatkapitánya, aki az első kapu felé tartó lövést jegyezhette. Amolyan szezon eleji volt, a játék az első félidőben, amelynek a derekához érkezve három gólszerzési lehetősége is volt a Szparinak a gólszerzésre. Előbb Pekár László centerezése nem jutott el Gajdos Zsolthoz, majd Pekár szabadrúgás után Rubus Tamás hat méterről lőtt mellé, aztán Pekár ugrott ki középen, ám hosszan szöktette magát. Hét perccel később a bal kapufa mentette meg a soroksáriakat, ugyanis Gajdos fejes után innen pattant vissza a labda. Nem volt sziporkázó a játék, mindkét csapat tagjai sokat hibázta.

A második játékrész első fele nagy vendégfölényt hozott és újra elpuskázott lehetőségeket. A hazaiaknak kevesebb lehetőségük volt, ám Jova Leventének akadt védeni valója. Aztán kétszer is mattolták. Először a hetvenegyedik percben, amikor Csernik szabályosnak tűnő gólt lőtt, ám a Németh Ádám játékvezető másként döntött. A hajrá izgalmas volt, előbb Pekár sokadik pontrúgása után Rubus hat méterről fejelte a labdát a kapus kezébe, majd ismét rezdült a vendégkapu hálója. Ekkor a menteni igyekvő Farkas Márk fejes volt védhetetlen, ám mivel lesállásról indult a helyzet, a nyíregyháziak kaptak szabadrúgást. Maradt a gól nélküli eredmény, ugyanúgy döntetlen született mint a két együttes őszi, nyíregyházi mérkőzésén (1-1). A meddő mezőnyfölény és a több helyzet csak egy pontot ért a Szparinak. Igaz a soroksáriak joggal érezhetik úgy, hogy tőlük kettőt elvettek…

Soroksár-Nyíregyháza Spartacus 0-0

Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző, v.: Németh (Szalai D., Szalai B.)

Soroksár: Steer – Fülöp, Gyömbér, Dvorschák, Silye – Tamási, Huszák, Fröhlich – Csernik (János, 89.), Kundrák (Albert, 80.) – Pál (Lakatos, 60.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Spartacus: Jova – Hinora, Rubus, Kelemen, Farkas – Kártik, Csilus T. – Gréczi (Csilus Á., 62.), Kesztyűs (Dragóner), Pekár – Gajdos (Papp., 75). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Percek, események

28. perc: Pekár jobb oldali szöglete után Gajdos az öt és feles vonalról fejelte a labdát a baloldali kapufára.

71. perc: Csernik és Frölich összjátéka után előbbi 7 méterről lőtt a rövid sarokba, ám a játékvezető nem ítélt gólt.

87. perc: Egy bal oldali beadás után Farkas Márk a saját kapujába fejelte a labdát, közben az asszisztens lest jelzett, így a nyíregyháziak jöhettek szabadrúgással.

Mesterszemmel

Lipcsei Péter: – Az első félidőben ellenfelünk futballozott jobban, játékosaim többször is le maradtak a középpályán, a második félidőben azonban több lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Összességében reális a döntetlen.

Lucsánszky Tamás: – Mindkét csapat támadószellemben futballozott, vagyis nem elégedett meg a döntetlennel, a játék képe és a helyzetek alapján azonban az eredmény igazságos. Jó mérkőzést játszott a két csapat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések