A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Senkinek nem tűnne fel, ha Magyarország kilépne az EU-ból"

Hosszú, bíráló cikkben foglalkozik Magyarországgal a Guardian. Az elemzésben megszólaltatják Schmidt Máriát, a Terrorháza vezetőjét, aki szerint Németország túl fiatal ország, hogy bíráskodjon Magyarország felett - írta a Napi.hu! 
Miközben szakértők úgy látják, hogy hiába retteg a magyar kormány az európai multikulturalizmustól, a félelme alaptalan. Ahogyan feleslegesen támadják a Visegrádi országok azt a Németországot, amelytől gazdaságilag a leginkább függnek. Főként, hogy a v4-ek valójában csak lazán kötődnek egymáshoz - idézi a lap Schmidt Márta szavait. 

"Van egy vita Európa jövőjéről: vagy megmarad nemzetállamok szövetségének, vagy egy birodalommá növi ki magát. Én nem hiszek a birodalmakban. Hol van most a Szovjetunió? Hol van a Harmadik Birodalom? Hol van az Ottomán császárság vagy a Brit birodalom? Mindeközben Magyarország még mindig itt van. Ez egy állam, amely 1100 éves" - idézi a Guardian Schmidt Máriát, a Terrorháza igazgatóját, valamint legújabban az I. világháborús megemlékezésért felelős biztost.

A lap a történész gondolataiból indítva bontja ki, hogy milyen a jelenlegi magyarországi, illetve közép- és kelet-európai helyzet, mi lehet az Európai Unió jövője a térségben. Ahogy a magyar kormány álláspontja szerint az Afganisztánból, Irakból és Szíriából útnak induló emberek nem menekültek, hiába tépte szét háború ezeket az országokat, úgy Schmidt is így látja ezt. Szerinte nincsenek menekültek, migránsok vannak, akik nem jelenthetnek megoldást a térség demográfiai problémáira.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések