Hirdessen itt

Schmidt Mária keményen beszólt Németországnak

Ez bizony így igaz! 
 Németország, összehasonlítva, fiatal ország. Nem szeretem, ha olyan emberek oktatnak ki, akik nem tudtak felállítani egy nemzetállamot 1871 előtt! 
– nyilatkozta a The Guardiannek Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója, az első világháborús megemlékezésekért felelős kormánybiztos.

Az interjút a 444 szúrta ki, és mint írták, Schmidt irodája később ímélt küldött, hogy tisztázza, ezt viccnek szánta.

A kijelentéssel egyébként arra az Európa jövőjével kapcsolatos vitára reagált, hogy az EU-nak birodalommá kell-e válnia. A kormánybiztos szerint a náci, a szovjet és az oszmán birodalom sincs már sehol, ellenben Magyarország 1100 éves állam!

Schmidt Mária azt is mondta az interjúban, hogy:
Magyarok vagyunk, és meg akarjuk őrizni a kultúránkat. Nem akarjuk utánozni azt, amit a németek és a franciák csinálnak. Folytatni akarjuk a saját életmódunkat. 
Beszélt arról is, hogy amikor Angela Merkel német kancellár 2009-ben Budapestre látogatott, akkor ő meghívta egy megemlékezésre, de nem kapott választ.
Csak egy magyarázat lehet erre: jégből van a szíve. 
– nyilatkozta Angela Merkelről.

Schmidt a 444 szerint arról is beszélt, hogy azok a magyarok, akik az utóbbi években elvándoroltak nyugatra, végül vissza fognak jönni, mert „rájönnek, hogy jobb itt, mint bárhol másol”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések