A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rengeteg brit és uniós polgár hagyja el Nagy-Britanniát! Egyre több a migráns!

125.000 brit hagyta el a szigetországot 2017-ben.
Tízéves csúcsot döntött meg az Egyesült Királyságban az országot elhagyó uniós polgárok száma – írja a BBC a brit statisztikai hivatal (ONS) legfrissebb adatai alapján. A 2017 szeptemberéig tartó egyéves időszakban 130 ezren távoztak az országból, ennél azért még mindig magasabb, 220 ezer volt az érkezők száma. (A Brexit előtti időszakban 240-280 ezren érkeztek és százezernél kevesebben távoztak). A 90 ezres nettó bevándorlás ötéves mélypontnak számít.

Összességében azonban még mindig 244 ezerrel többen érkeznek, mint amennyien távoznak, ami igen távol van a kormányzó Konzervatívok céljától, hogy a bevándorlók száma százezer alá csökkenjen – jegyzi meg a BBC.

Ez azzal magyarázható, hogy az EU-n kívülről többen költöztek Nagy-Britanniába, mint korábban: 285 ezren vándoroltak be az országba, és 80 ezren távoztak. A 205 ezres nettó bevándorlás hatéves csúcs. A BBC-nek nyilatkozó szakértő szerint ebben a korábbi adatok javításán kívül az is közrejátszhat, hogy a cégek már nem találnak elegendő uniós dolgozót, ezért kénytelenek az EU-n kívül keresni őket. Ezt támasztja alá az is, hogy az EU-ból is kevesebben érkeztek azért, hogy munkát vállaljanak, és nő a tanulni vágyók száma.

A britek közül 125 ezren hagyták el az országot, és 73 ezren tértek vissza.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések