Lecsuktak egy férfit, mert Snapchaten szexuális tartalmú üzeneteket váltott egy kiskorú lánnyal.
A 21 éves Declan French "netszexelt" egy 14 éves iskolás lánnyal okostelefonján keresztül. A Facebookon beszéltek egymással először, ahol a lány elárulta neki az életkorát, illetve a Snapchat felhasználó nevét is. Ezután ott is felvették egymást ismerősnek, majd itt kért a férfi meztelen fotókat a kislánytól.

French később megfenyegette a lányt, hogy nyilvánosságra hozza a képeket, illetve azzal próbálta győzködni, hogy kapcsolatban állnak.

A lány szólt a zaklatásról, a 21 éves férfit ezután tartóztatták le a rendőrök, és lefoglalták az ágya mellett talált mobiltelefonját.

A kihallgatás során a férfi nem mondott semmit az üggyel kapcsolatban, de a rendőrök bűnösnek találták. Két év és négy hónapnyi letöltendő börtönbüntetést kapott.

Az egyik nyomozó ezt nyilatkozta: "A lány nagyon megalázva érezte magát. Bátorsága a legnagyobb tiszteletet érdemli, mert rendkívül nehéz, és fájdalmas volt számára átélni ezt. Viszont ma végre a rácsok mögé került a férfi, remélem most már új életet tud kezdeni az áldozat."  írja a Metro.

További cikkek: