A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nőket zaklattak Soros emberei

Több, a bevándorláspárti spekuláns által finanszírozott, úgynevezett „segélyszervezet” is szexuális zaklatási botrányokba keveredett az elmúlt években. Ezek az esetek csak most derültek ki, a #MeToo-kampány keretén belül - írta az Origo a Radio France Internationale nyomán. 
A Save the Children – Mentsük meg a Gyerekeket nevű segélyszervezet az utóbbi időben teljesen hiteltelenné vált. Az már az ősz folyamán kiderült, hogy líbiai embercsempészektől veszik át és szállítják az általuk bérelt hajókon az olasz partokhoz az illegális bevándorlókat, most azonban több munkatársukat is szexuális zaklatással vádolják. 
Justin Forsythot, a Save the Children volt nagy-britanniai igazgatóját – aki jelenleg az UNICEF ügyvezető igazgatója – három exkolléganője vádolja szexuális zaklatással. Forsyth most elismerte, hogy igazak a vádak és bocsánatot kért. 
A szervezet egy másik felsővezetőjét, Brendan Coxot is molesztálással vádolják. 
Cox bevallotta, hogy „néha nem viselkedett megfelelően”, de a szexuális zaklatás tényét tagadja és nem hajlandó bocsánatot sem kérni. 
A Save the Children munkatársai közül eddig 31 személyt vádoltak szexuális visszaélésekkel.  

A negyedik legnagyobb brit segélyszervezetet, az Oxfamot azzal gyanúsítják, hogy számos, a munkatársaik által elkövetett szexuális visszaélést próbáltak eltitkolni az elmúlt években. A csoportot a Soros György alapította Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) is támogatja. 
Az Oxfam eddigi legnagyobb botránya a legalább 200 000 ember halálával járó 2010-as haiti földrengéshez kapcsolódik.  
A szervezet munkatársai kihasználták a helyi nők szorult helyzetét, közülük többeket fogva tartottak és folyamatosan zaklattak, illetve szexuális aktusra kényszerítettek. A lányok között kiskorúak is lehettek. 
A segélyszervezet haiti csoportjának a műveleti igazgatója, a belga származású Roland van Hauwermeiren elismerte, hogy volt szexuális kapcsolata helyi nőkkel. Azt viszont tagadja, hogy lettek volna közöttük kiskorúak és prostituáltak. A botrány miatt az Oxfam alelnöke, Caroline Thomson felmondott, míg 
az ügyvezető igazgató, Mark Goldring megpróbálta eltussolni az ügyet. Ez azonban nem sikerült neki, a brit parlament pedig vizsgálóbizottságot hozott létre a történtek kivizsgálása érdekében, ahová Goldringet is beidézték vallomástétel miatt. A magyarázkodásai nem hatották meg a képviselőket, viszont a végén bocsánatot kért. 

A nemzetközi fejlesztésekért felelős minisztérium vezetője, Penny Mordaunt felfüggesztette a szervezet finanszírozását. Az Oxfam tavaly 32 millió fontot kapott a londoni kormánytól, további adományokból pedig 400 milliót szedett össze. A botrány miatt az elmúlt két hétben 7 000 támogatójukat veszítették el. 
Az Oxfamnál összesen 120 embert vádolnak szexuális zaklatással.  
A haiti kormány egy másik Soros György által finanszírozott szervezetet is vádol szexuális visszaélésekkel.  
A Médecins sans Frontières – Orvosok Határok Nélkül munkatársaival szemben 24 esetben merült fel zaklatási ügy. 
Az olasz ügyészség tavaly vizsgálatot indított a szervezet ellen embercsempészet vádjával. Őket is azzal gyanúsították, hogy összejátszanak a líbiai embercsempészekkel. 

Forrás: Origo

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések