A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Migrációra kényszerítené négy ország kormányát a köcsög belga elnök

No, nem mi magyarok egyedül, hanem a teljes V4. A belga miniszterelnök küldte meg a csoportot, mert szerinte nem jól állunk a bevándorlási kérdéshez.
Charles Michel egy hétvégi lapinterjúban úgy fogalmazott: nagyon elkötelezett vagyok a dublini rendszer reformja mellett, ez ügyben ultimátumot fogalmaztunk meg a visegrádi országok felé, akik megtagadják a szolidaritást és a migránsok befogadását. Egészen pontosan arra gondolt, hogy megállapodás hiányában fogják az egész ügyet és minősített többséggel elérik, hogy a V4 tagországai nélkül hozzák meg a döntéseket ebben a kérdésben.

Az EU-ban nem ez lenne az első alkalom, hogy furán értelmezik a deomokráciát, hiszen ennek a leple alatt kényszerítenek tagországokra olyan döntéseket, amelyeket nem akarnak elfogadni.

Az egész persze a pénzről szól, hiszen már 2016-ban is kilátásba helyezték, hogy azon országok, amelyek nem akarnak ész nélkül gazdasági migránsokat befogadni, azok jóvátételt fizetnének a központi kasszába, s az összeget végül a kvótarendszert betartók között osztanák szét.
 Minden tagállam köteles lesz szolidaritást mutatni. Ez lehet pénzügyi szolidaritás is. Ha egy tagállam átmenetileg nem fogad menedékkérőket, támogatnia kell azokat, akik ezt megteszik helyette. 
– mondta korábban Frans Timmermans.

Cecilia Wikström svéd liberális EP képviselő állandó, felső korlát nélküli betelepítési kvótáról szóló javaslatát tavaly év végén fogadta el az Európai Parlament. A politikus később arra emlékeztette az Európai Parlament képviselőit, hogy migrációs ügyekben többségi döntéssel is hozhatnak határozatot.

Robert Fico visszautasította azokat az unió felől érkező kritikákat, amelyek például a kötelező kvóták elutasítása miatt érték a V4-eket. A szlovák kormányfő úgy fogalmazott: a visegrádi országok Európáért harcolnak, a véleménykülönbség miatt nem tehetnek minket vakvágányra az unióban.

Orbán Viktor a V4-ek legutóbbi találkozóján azt mondta: a migrációs problémákra választ kell adnia Európának.

A miniszterelnök kijelentette:
Magyarország nem akar bevándorlóország lenni.
A kormányfő hozzátette:
Azokban a nyugat európai országokban, amelyek bevándorlóországokká váltak, mára párhuzamos társadalmak alakultak ki, romlott a közbiztonság, és egyre gyakoriabb a terrorizmus. 
Mint mondta:
Magyarországnak távol kell magát tartania ettől, és meg kell őriznie a hagyományos életformáját. 
Forrás: Kecskés István / Blogstar

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések