A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“Mennyit kérsz a telefonodért?” – Gusztáv ütött és szúrt a vonaton

A Debreceni Ítélőtábla hétfőn 14 órától a következő ügyet tárgyalja.
Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2017 szeptemberében M. Gusztáv vádlottat testi sértés büntette és rablás bűntettének kísérlete miatt, mint többszörös visszaesőt 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2016 júniusában az egri vasútállomáson egy vasúti kocsiban beszélgetést kezdeményezett a sértettel, akinek felvette a pulóverét, majd telefonját meglátva meg akarta venni a készüléket. A sértett többször jelezte, hogy a telefonja nem eladó.

A vádlott ekkor ököllel gyomorszájon vágta a sértettet, és eltette a telefonját. A két férfi dulakodni kezdett, melynek során a vádlott elővett egy kést és azzal a sértettet több alkalommal megszúrta, majd elmenekült a helyszínről. A sértettnek 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések