A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elítélt migráns: nem lehet szűz az a lány, aki fehér

Nagy-Britanniában elítéltek egy szomáliai migránst, aki megerőszakolt egy kislányt.
Ahmed Abdoule felháborító vallomása komoly indulatokat gerjesztett, a brit sajtó részletesen foglalkozott az esettel. A szomáliai származású migráns azt mondta az áldozatról a bíróságon, hogy a lány “nem lehetett szűz, mivel fehér”. A beszámolók szerint Abdoule hozzátette, hogy “az én hazámban imádnának téged”. Hull Koronabírósága 11 évre ítélte az erőszakoskodó migránst – számolt be róla elsőként a helyi lap, a Hull Daily Mail.

Pontosan nem ismert, hogy a migráns mennyi ideig lesz rács mögött, a brit lapok azonban arról írnak, hogy jó magaviselet esetén már 5 év után szabadulhat.

A migráns vallomása ellenére a bíróság nem kezelte az ügyet rasszista támadásként, amely súlyosbító körülménynek minősül a brit jogrendszerben és amely miatt súlyosabb büntetést is kiszabhatott volna.

Az szintén nem világos, hogy a büntetése letöltése után a brit kormány kitiltja-e a migránst. Az eddigi ítélkezési gyakorlat azt mutatja, hogy Abdoule-t nem fogják kitiltani a szigetországból. Ennek két oka van, egyrészt a bíróság nem szokott kitelepíteni olyan bűnelkövető migránsokat, akik a népes családjukkal együtt laknak Nagy-Britanniában. Másrészt Szomália minősítése “nem biztonságos” ország, márpedig a hatályban levő nemzetközi egyezmények szerint olyan állam területére nem lehet kitoloncolni senkit, ahol az élete veszélyben lenne.

A bírósági tárgyaláson kiderült, hogy a 33 éves migráns már korábban is ismerte az áldozatot. Miután otthonába csalta, bezárta az ajtót és a lány “sírni és könyörögni” kezdett, hogy ne bántsa. Ennek ellenére Abdoule hegyes bottal fenyegette a lányt, akit így felkényszerített az emeletre, ahol a nyakának szegezte azt és megerőszakolta.

Mark Bury bíró felidézte a vallomásokat.
A lány azt mondta magának, hogy ő még szűz, ezzel pedig arra próbálta rávenni magát, hogy hagyja abba a bántalmazást. Ön azt mondta neki, hogy “nem lehetsz [szűz], mivel fehér vagy”
– idézte fel a bíró a borzalmas részleteket. Hozzátette, hogy Abdoule a lány fejére húzta a pólóját, hogy ne láthassa az arcát közben. A migráns elmondta a lánynak, hogy senkinek nem beszélhet a történtekről és azt, hogy mások is úgy járnak majd, mint ő.

A fiatal lány a bíróság előtt arról beszélt, hogy az eset óta nem tud szóba állni fiúkkal és férfiakkal. Az édesanyja azt vallotta, hogy az eset óta még akkor is aggódik, ha a lánya csak a boltba megy le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések