A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elég volt! – Norvégia kilép a genfi egyezményből

A norvég miniszterelnök asszony kijelentette: hazája nem fog eleget tenni a nemzetközi jog előírásanak, ha a szomszédos Svédország társadalmi rendjét felbomlasztja az iszlám.
Norvégia kész arra, hogy a svéd összeomlás esetén felmondja a menekültekkel szembeni bánásmódot szabályozó genfi konvenciót. A határt lezárják és fegyveres erővel zárva is fogják tartani, a Norvégiába tartó svédországi menekülteket pedig el fogják utasítani, még a menedékkérés lehetőségét sem fogják biztosítani a számukra. „Felkészültünk a legrosszabbra”, mondta Erna Solberg kormányfő.

A politikus szerint a schengeni rendszer olyan eredendő veszélyeket hordoz magában, amelyek szükségessé teszik ezeket a radikális lépéseket. Svédország összeomlása esetén Norvégiának szükségállapotot kell életbe léptetnie, véli Erna Solberg.

Erre szolgál az új törvénytervezet, amelynek értelmében a norvég hatóságok minden olyan menedékkérőt elutasíthatnak, aki nem közvetlenül konfliktusövezetből érkezik. Ez a szabályozás van egyébként elvileg is érvényben az ENSZ Menekültügyi Konvenciója szerint is, csak épp a migránspártiak nem hajlandók e tényről tudomást venni, hiszen ha megteszik, abban a pillanatban illegálisnak kell tekinteni minden olyan személyt, aki Szíriából eljut Törökországba, de onnan – egyértelműen a magasabb életszínvonal kedvéért – továbbáll.

Ha elfogadják a törvényt, mindazok a menedékkérők, akik Oroszországból vagy más skandináv állam területéről próbálnak meg Norvégiába belépni, nem számíthatnak még csak kérelmük elbírálására sem, automatikusan visszafordítják őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések