A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bru­tá­lis mig­ráns le­szá­mo­lás Stock­holm kül­vá­ro­sá­ban

Öt em­bert ítél­tek el Stock­holm Hal­lon­ber­gen nevű kül­vá­ro­sá­ban, ahol 2017 ele­jén egy em­bert meg­öl­tek, majd ezt kö­ve­tően egy pár­ral is vé­gez­tek, mi­u­tán egyi­kük ta­nú­val­lo­mást tett az első üggyel össze­füg­gés­ben.
Az első gyilkosság még 2017 januárjában történt. Egy férfira rálőttek egy garázsban, majd később a kocsijára is tüzet nyitottak, amikor a sérüléseivel a közeli kórházig próbált eljutni. Az áldozat fejét, testét és karját is találat érte. A meggyilkolt férfival hat ismerőse is tartózkodott a garázsban, a kerületi bíróság pedig kedden kimondta, hogy közülük három is összefüggésbe hozható az emberöléssel.

Az egyikük lehetett a felbujtó, másik társuk telefonos kapcsolatban volt az áldozattal, hogy mihamarabb megtalálják, a harmadik elkövető pedig azt az autót vezette, amivel üldözték a férfit. A bírósági dokumentumok szerint két vádlottra azért nem a maximális 16 éves börtönbüntetést szabták ki, mert a bűncselekmények elkövetésekor nem töltötték be a 21. életévüket. Munir Nooraldin 10, Amir Jabbari Taklar pedig 12 évet kapott.

Harmadik társuk, Fouad Saleht a gyilkosság elkövetésével vádolták meg, ráadásul ő már elmúlt 21 éves. Ezen kívül a férfit azzal is megvádolták, hogy megölt egy párt is ugyanabban a kerületben. A vádirat szerint a férfi két társával márciusban betört a pár lakásába, és a pár női tagját agyonszúrta. Ezt követően végzett a férjjel is, aki feltehetőleg korábban szemtanúja lehetett a januári gyilkosságnak, és tanúként akarták volna kihallgatni. Az ítélet értelmében Saleh élete hátralévő részét börtönben tölti majd – írja a thelocal.se.

A betörésnél és a pár megölésénél segédkezők közül egyiküket 14 évre ítélték, másikuknak viszont csak három évre kell javítóintézetbe mennie, mert  tavaly márciusban még csak 16 éves volt. 

Ripost nyomán

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések