A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Európa Tanács is beállt Soros mögé

Nils Muiznieks, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa csütörtöki közleményében aggodalmát fejezte ki a Stop Soros törvénycsomag tervezett bevezetésével kapcsolatban.
Nils Muiznieks szerint a nem kormányzati szervek (NGO-k) nélkülözhetetlen munkát végeznek, aminek most a kormány önkényes módon szabna gátat. Aggodalomra okot adónak nevezte, hogy a követelményeknek nem megfelelő szervezetek szankciókra számíthatnak, beleértve a bírságot, végső esetben a feloszlatást is.

A közleményében a migránsokért is aggódott néhány sor erejéig. Szerinte a tervezet olyan szabályozást is előirányoz, amely alapján önkényes módon lehet korlátozni a menekülteknek segítésén dolgozó, a határ mentén tevékenykedő egyének szabad mozgását. Aztán tippelgetésbe kezdett, hogy kikre fog vonatkozni a javaslat, hogy újfent módon aggodalmát fejezhesse ki.

A javaslat jó eséllyel olyan szervezetekre és magánemberekre vonatkozik majd, akiknek emberi jogi, a menekülteket és menedékkérőket segítő munkája teljes mértékben törvényes kellene, hogy legyen egy demokratikus társadalomban – szögezte le.

Mindezek után kifejtette, hogy Soros György álcivil szervezetei milyen színvonalas és fontos emberi jogi munkát végeznek Magyarországon, amiket szerinte a kormányzati retorika most meg akar bélyegezni.

Végül amiatt is aggódott, hogy a magyar kormány a nemzetbiztonságra nézve kockázatot jelentőnek nevezi a migránsokat, valamint Soros civil szervezeteit. Szerinte ezzel bizalmatlanságot kelt a lakosokban.

Majd végül arra szólította fel Magyarországot, hogy tartózkodjon a nem kormányzati szervezetek, köztük a bevándorlás területén dolgozók hátrányos megkülönböztetésétől, megbélyegzésétől, és állítsa vissza az emberi jogi területen dolgozók munkáját elősegítő környezetet.

Új embertípust alkotnának Soros képére

Nils Muiznieks, az Európa Tanács Emberi Jogi Biztosa korábban a Soros Alapítvány lettországi szervezetének igazgatótanácsi tagja volt. E minőségében 2009 őszén cikket írt[1] a Soros Alapítvány „Open Society News” című nemzetközi hírlevelébe. Írása a „Nyílt társadalom emberének születése” címet viseli, és a Soros-szervezet 1989-es vasfüggönyön túli célkitűzéseit veti össze a 2009-es állapotokkal. A szöveg az alábbi megállapításokat tartalmazza:

„Sokan közülünk azt feltételezték (1989-ben – a szerk.), hogy két évtizeden belül létre tudjuk hozni az új „nyílt társadalom emberét”. Ez az „új ember” – a homo sorosensus – hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján.”

„A nyílt társadalom új embere nem tapasztalja meg a merev ideológiákat és a kritikus gondolkodás elnyomását. Ehelyett a Közép-Európai Egyetemen tanul, vagy még nyugatabbra (lehetőleg az Egyesült Királyságban, vagy az USA-ban)…”

„Nem szabad feladnunk azon ideált, hogy megalkossuk a homo sorosensust.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések