A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alakul a migránsellenes felkelés, már gázspray-t osztanak és egyre több Német város tiltakozik

A bran­den­burgi bel­ügy­mi­nisz­ter és a cott­busi pol­gár­mes­ter a német város jó hí­réért ag­gó­dik, mi­köz­ben job­bos szer­ve­ze­tek mig­rán­s­el­le­nes szó­ró­la­po­kat és gáz­spray-t osz­to­gat­nak. A hely­zet egyre fe­szül­tebb. 
Bombaként robbant a hír pár napja, hogy másik három német városhoz csatlakozva egy darabig Cottbus sem fogad be több bevándorlót. Cottbus is a túlterheltségre és az integrációs problémákra hivatkozva kérelmezte a migrációs stopot.A százezer lakosú városban az elmúlt hónapokban valóban elszabadultak az indulatok. Hetente többször került sor migránsok és fiatal német csoportosulások tömegverekedésére, összetűzésére a belvárosban – írja a welt.de.

A legújabb rendőrségi jelentések szerint pedig a minap hat német fiatal osztogatott gázspray-t és szórólapokat Cottbus központjában a járókelőknek. A helyi rendőrség megerősítette, hogy a röplapokon bevándorlás ellenes szövegek szerepeltek. A város polgármestere korábban úgy fogalmazott, hogy aggódik a város jó híréért. Ezzel összefüggésben a tartományi belügyminiszter elmondta, hogy kampányba kezdenek annak érdekébe, hogy visszanyerje a város a régi imázsát.

Mindeközben már Szászország történelmi nagyvárosa, Freiberg is jelezte, hogy egy jó ideig nem szeretnének további menekülteket és migránsokat befogadni. Az indoklás ez esetben is az volt, hogy a város elérte kapacitásának határait a migránsok integrációját illetően. Freiberg vezetése azt szeretné, ha a migrációs stop négy évre szólna, vagyis 2022-ig egyetlen új bevándorló sem telepedhetne le a városban. Freiberg baloldali polgármestere, Sven Krüger fontosnak tartotta elmondani, hogy ezzel a döntéssel nem a menekültekre mondanak nemet, hanem a tartomány migrációs politikájára. A város vezetője attól tart, hogy pár éven belül nem lesz elég hely az óvodákban és iskolákban.

A 40 ezer lakosú Freibergben a menedékkérők aránya elérte az öt százalékot, vagyis már több mint kétezer újonnan érkezett migráns él a városban.

Forrás: ripost.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések