Hirdessen itt

A feministák a randikon, 10 idióta kérdéssel kergetik őrületbe a férfiakat

Egy ilyen szép lány miért ilyen baromságokkal tölti idejét? Erre gondoltam, amikor a 444 nevezetű uszító portálon – van, aki bélyeget gyűjt, van, aki libsi oldalakba kukkantgat – elolvastam az „Őrületbe kergeti az internetet a 10 feminista randitipp – 10 dolog, amit egy interszekcionális feministának meg kell kérdeznie az első randin” című irkálmányukat.
Van nyugatabbra valami népszerű feminista lap, aminek iszonyat népszerű szerzője, Lara Witt ezeket javasolja: „Mit gondolsz a genderről és a szexuális orientációról? (Mivel azt a szerző természetesének veszi, hogy a genderkérdés bináris, férfi-nő megközelítése tévedés, ezért ez a következő ügy, amit a randin meg kell beszélni.) Mit teszel a mindennapokban azért, hogy legyőzd a szexizmust és a nőgyűlöletet? Mi a véleményed a telepes kolonializmusról és az amerikai őslakosok jogairól?” Nem folytatom.

Az a baj, hogy ez nem elég vicces. Ami ennyire elrugaszkodik a valóságtól, abban már nincs humorfaktor. Amúgy érdekes, gender meg nők jogai, és közben fehér önmarcangolás és őslakosok joga. Pedig ha elfogadjuk a migrációt, és elvetjük, hogy egységes egy kontinens, akkor miféle jogaik vannak az őslakosoknak az USA-ban?

És ha elfogadjuk az őslakosok kultúráját, akkor miféle gender? Ott kemény patriarchizmus volt. Szóval ez a minden világmegváltó ideológia egyszerre, akkor is, ha üti egymást.



Az ilyen „felszabadított” nőnek a tragédiája a következő. Aki igazi férfi, az egyikre se azt válaszolja, amit hallani szeretne. Egy nyimnyám bólogató kutyus meg nem izgatná fel eléggé. Tudat alatt a tűzzel játszik. Keresi az izgalmat, a konfrontációt. Mert aki azt mondja, amit hallani akar, az eleve kuka nála. Aki meg olyat mond, ami izgatja, azzal meg náciveszély.

Olyan nincs, aki 10-re jót válaszol, de 10/6 simán összejönne. A legtöbb férfi is libsi hülye. De ezek mind kukába kerülnének, mert kevesek. De ha jönne egy tökös fickó, aki 10/1-lenne, arra még két hét múlva is panaszkodna!

Nehéz a feministák élete ebben a liberális utópiában, nehéz bizony.

Íme a 10 dolog, amit egy interszekcionális feministának meg kell kérdeznie az első randin

1. Egyetértesz a Black Lives Matterrel?

A szerző szerint az első, amit egy randin tisztázni kell, az a faji privilégiumok kérdése.

2. Mit gondolsz genderről és szexuális orientációról?

Mivel azt a szerző természetesenek veszi, hogy a genderkérdés bináris, férfi-nő megközelítése tévedés, ezért ez a következő ügy, amit a randin meg kell beszélni.

3. Mit teszel a mindennapokban azért, hogy legyőzd a szexizmust és a nőgyűlöletet?

Érti az ember, akivel épp találkozol az olyan témákat, mint a rape culture, a rendszerszintű szexizmus és a fekete nők elleni gyűlölet? Ezt is mielőbb tisztázni kell.

4. Mit gondolsz a szexmunkáról?

A téma, amin veszélyesen könnyű elcsúszni.

5. Támogatod a BDS mozgalmat?

Egy randin ez a kérdés különösen zavarbaejtő félreértésekhez vezethet, mert a nem kellően felkészült randizó akár azt is hiheti, hogy a BDSM-re vonatkozik a felvetés, pedig Lara Witt szerint a hatos pontban az izraeli megszállás elleni bojkott-mozgalomról szóló véleményt kell rendbe tenni.

6. Mi a véleményed a telepes kolonializmusról és az amerikai őslakosok jogairól?

Witt is maga is szabadkozik, hogy nem amerikaiként véleményt formál a kérdésben, de ez sem maradhat kibeszéletlenül.

7. Szerinted a kapitalizmus kizsákmányolás?

Ha valaki nem fordít kellő figyelmet a kapitalizmus kizsákmányoló természetére, abból nem lesz jó randi!

8. Lehet bármilyen ember illegális?

A kérdés az illegális bevándorlásra vonatkozik, és nem áruljuk a helyes megoldást, de annyit azért igen, hogy nem irigyeljük a brüsszeli bárokban interszekcionális feministákkal randizó fideszes EP-gyakornokokat!

9. Támogatod a muszlim amerikaiakat és a muszlim országokból érkező nem-muszlimokat?

Mivel a szerző szerint a muszlimok a leginkább démonizált közösség, ezt is tisztázni kell. (A szerző hangsúlyozza, hogy mivel ő maga nem muszlim, ezért csak kívülről beszél bele.)

10. A fogyatékossággal élők mellett is kiállsz?

És ha eddig minden rendben ment, az utolsó kérdés, hogy a testi és lelki fogyatékosággal élők problémáit is kellően figyelembe veszi-e. (A szerző hangsúlyozza, hogy mivel ő maga nem él fogyatékosságokkal, ezért csak kívülről beszél bele.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések