A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“2-3 óránként próbálják meg átvágni a határzárat a migránsok” Ha nem lenne a kerítés ezrével jönnének

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint ha nem lenne a kerítés, Magyarország ugyanazt tapasztalná meg, mint 2015-ben: ezrével jönnének az illegális migránsok.
Kovács Zoltánt arról kérdezték csütörtökön az M1 aktuális csatornán, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján a határzár menti hőkamerák felvételeinek nyilvánosságra hozatalát kérte a belügyminisztertől. Lázár János – helyszíni tapasztalatairól beszámolva – azt mondta: napi szinten 2-3 óránként próbálják illegális bevándorlók átvágni a határkerítést hidegvágókkal.

Hozzátette, a nyomás, a kísérletek száma nem csökken; ha nem lenne a kerítés, Magyarország ugyanazt tapasztalná meg, mint 2015-ben, tehát nemcsak „napi tucatnyi vagy száz” ember kísérletezne, hanem folyamatosan, ezrével jönnének az illegális migránsok.

Ha nem lenne a duplakerítés és az élőerős védelem, nem 30-50-en kísérelnének meg egy nap bejutni az ország területére, hanem folyamatosan lennének próbálkozók – közölte a tárcavezető, aki azt is jelezte: a tranzitzónába visszakísért migránsok nem menekültek, eszük ágában sincs beadni a kérelmet.

Kovács Zoltán közölte: a rendőrségnek meg kell vizsgálnia, hogy sért-e bármilyen adatvédelmi vagy személyiségi jogi elvet, hogy időről időre megmutassák, mi történik a magyar-szerb, tehát az európai uniós határon.

Úgy fogalmazott: 2015-höz képest távolabbivá válik az a kihívás, amellyel a határt őrző rendőröknek és katonáknak meg kell küzdeniük; „hát hadd lássa ország-világ”, hogy mi történik ott éjszakánként.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések