A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Saját magát osztályoztatta le diákjaival a vépi tanárnő - fotó

A vépi mezőgazdasági szakgimnázium és szakközépiskolában tanító Babai-Mező Borka minden félévben leosztályoztatja munkáját a diákjaival. 
A tanárnő úgy véli, neki fontos a visszajelzés, hogy hogyan látják őt és miben kell fejlődnie. Ráadásul az értékelést kiposztolta a közösségi oldalára és a tanterme ajtaján is megtalálható. – írja a 444.hu.
“Minden félévben értékeltetni szoktam magamat velük – ha én értékelem az ő munkájukat, nekik is joguk van ugyanehhez! ;-) És valóban értékes visszajelzés”
Az eredmények alapján úgy tűnik, hogy az átlagok alapján négyes jár a tanárnőnek, aki 15-18 éveseket oktat és emellett saját osztálya is van. 
“Legelégedettebbek a szakmai tudásommal voltatok, legelégedetlenebbek (jogosan) a “rendfenntartási” képességeimmel. Sokan tartanak őszintének és megbízhatónak, viszont a tananyag érdekessé, a módszerek változatossá tétele terén még bőven van mit tennem.” 
– írta az eredmények alá a tanárnő. 
A jó fej pedagógus a 444-nek a következőket mondta a szokatlan módszerről:
A szempontrendszeren sokat gondolkodtam, aztán különböző neten talált szempontokat gyúrtam össze a saját fejem szerint. Több dolog miatt is fontosnak tartom. Egyrészt tényleg fontos visszajelzés, amelyet igyekszem figyelembe venni. Másrészt ha én „minősítem” a diákok munkáját – akkor igazságos, ha ők is minősítik az enyémet.“
„A kollégáimmal nemigen beszéltem róla… (A diákokkal minden osztályban megbeszélem az eredményeimet. ) Ez a harmadik, amelyet megosztottam a Facebookon, illetve a tantermem ajtaján is kint van nyilvánosan, de egy-két kedves vagy kétkedő hümmögésen túl nem beszéltünk róla.”
Forrás: lajk.startlap.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések