Kéken kezdett el világítani otthon a csirkemell, amit még az új év előtt vásárolt egy ikrényi férfi.
A döbbenetes történetről a Kisalföld.hu számolt be, valamint fotókat is készítettek a kéken világító csirkemellről.
A húst megvásárló férfi a csirkemell felét vásárlás után elkészítette, de a felét véletlenül nyersen a konyhapulton hagyta szilveszter este, és csak később vette észre, hogy az a sötét konyhában világítani kezdett. Egyelőre nem tudni, hogy mitől fluoreszkálhat a hús, de előfordulhatott, hogy valamelyik Pseudomonas baktérium lehet a ludas, ami gyakorlatilag bármikor beszennyezhette a terméket annak feldolgozása során. A baktériumfaj sajátos tulajdonsága, hogy világító pigmenteket termel, amik sötétben jól látszanak.
A második lehetséges megoldás, hogy a gyors csontnövekedés közben beépülő foszforvegyületek okozzák a világító húst, bár erről a kémiai folyamatról nem tudnak biztosat mondani a szakemberek, így egyelőre csak találgatni tudnak.
A Nébih a pontos okokat nem tudta megmondani laborvizsgálat nélkül, a vizsgálatot azonban nem is végzik el, mert túl sok idő telt el a termék megvásárlása óta, s a hús akár már a férfi otthonában is szennyeződhetett valamivel. Azonban mindenkinek azt tanácsolják, hogy ha egy megvásárolt élelmiszer bármely okból undort vált ki, inkább ne egyék meg.
0 Megjegyzések