A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meglepő? Újabb uniós országban lett a legnépszerűbb fiúnév a Mohamed

A holland média megpróbálta elhitetni, hogy a Noah volt a legnépszerűbb fiúnév 2017-ben, de rövid utánajárást követően kiderült, hogy a Mohamed.
A statisztikák szerint a Noah volt a legnépszerűbb fiúnév 2017-ben, 635 fiúnak adták ezt a nevet Hollandiában. Egy újságíró azonban egy kis utánajárással kiderítette, hogy volt egy név, ami még ettől is népszerűbb volt. Ez pedig nem más, mint a Mohammed és annak verziói.

Mohammednek 221, Mohamednek 211, Muhammednek 110, Mohammadnak 51, Muhammadnak 43 gyereket neveztek el, azaz Hollandiában összesen 636 gyerek lett Mohammed vagy annak egyik verziója. “Személyes okokból” a Mohamad, Muhamed, Muhammet, Mouhamed, Muhamad és Mahamuud neveket ellenőrizni sem lehetett.

Természetesen a Noah többi verziójának, így a Noa és a Noach névnek is utánajártak, de kiderült, azok nem kerültek fel a neveket tartalmazó listára. Ez már sorban a második év, hogy a Mohammed lett a legnépszerűbb fiúnév Hollandiában.

Tavaly 724 gyereket neveztek el Mohammednek vagy annak egy arab verziójának. Angliában is egyébként ugyanez a helyzet, ott nem az Olivér, hanem a Mohammed és annak egyéb verziói a lettek legnépszerűbb nevek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések