A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kárpátalja Magyarországhoz csatolásáról beszél az ukrán parlament alelnöke

Az ukrán parlament első alelnöke szerint a magyar politikusok autonómia kijelentései mögött területi követelési igények állhatnak – írja a karpathir.com.
Irina Herascsenko ezt azok után mondta, hogy részt vett a Strasbourgban zajló Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének ülésén, ahol a kisebbségi és regionális nyelvek európai védelméről volt szó. Az ukrán politikusnő az ott elhangzottak alapján arra a véleményre jutott, hogy a magyar politikusok szándékosan használják a magyar kártyát Kárpátalja vonatkozásában. Herascsenko szerint ez csak azt a célt szolgálja, hogy a választások közeledtével mobilizálja a szavazókat.

Herascsenko még tovább ment, amikor azt mondta, hogy az egyes politikusok által hangoztatott autonómia kijelentések valójában területi igényeket fogalmaznak meg Ukrajnával szemben.

Éppen ezért a kijevi törvényhozás elnöke mindenek felettinek nevezte az ukrán nyelv védelmét, és azt, hogy az országban kizárólag egy államnyelv létezhet, amit mindenkinek tudnia kell.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések