A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így lubickol az észak-koreai elit – fotók

Luxus a nyomor szívében: a Kim Dzsongun észak-koreai diktátor utasítására megépített Munsu vízipark az országba látogató turisták egyik kedvelt célpontja lett, hiszen sehol máshol nincs lehetősége külföldinek ilyen közel kerülnie a phenjani polgárokhoz.
A 37 hektáros létesítmény szolgáltatásait ugyanakkor a helyi szegények nem, csak az elit élvezheti, mivel egy négyórás jegy átszámítva 7 dollárba kerül (2 ezer forint), ami megegyezik egy ottani heti átlagkereset harmadával. Egy izraeli látogató beszámolója szerint az épület minden szegletét útmutatókkal táblázták be, a turisták viszont nincsenek elkülönítve az észak-koreaiaktól.
A szabályok betartása mellett az akvaparkban fedett és szabadtéri medencékben úszkálhatnak a kikapcsolódni vágyók, még hosszú csúszdákat is telepítettek a bevállalósabbaknak. Emellett egy kétszintes edzőterem várja azokat, akik a szórakozás mellett az alakjukat is szeretnék formálni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések