Hirdessen itt

Ezt érte el London muszlim polgármestere: a bűnözés az egekben

Megdöbbentő, hogy az elmúlt csaknem két évben mi lett a brit fővárossal a pakisztáni származású Sadiq “a terrortámadások a nagyvárosok mindennapjainak része” Khan regnálása óta.
Nagyot ment a brit főváros és a szigetország liberális sajtója, mikor 2016 májusában megválasztották a pakisztáni bevándorlók gyerekét, a tootingi Sadiq Khant főpolgármesternek. Akkor hirtelen mindenki rettenetesen büszke volt arra, hogy egy muszlim lett a világváros vezetője. Azonban alig több mint másfél év kellett ahhoz, hogy a valóság szembecsapja a londoniakat.

A kimutatásokból egyértelműen látni, hogy mióta Khan átvette Boris Johnson helyét, a bűnözési ráta az egekben van; mind a rablások, mind a késsel elkövetett támadások és a fegyveres összetűzések száma drasztikusan megemelkedett. Sokan úgy gondolják, a polgármesternek sokkal inkább London problémáit kellene megoldania ahelyett, hogy folyamatosan Donald Trump amerikai elnök ellen uszít.

A londoni rendőrségi és bűnügyi hivatal adatai szerint Sadiq Khan első teljes évében nagymértékben megemelkedett a fővárosban elkövetett bűncselekmények száma.

A 2016/2017-es időszakra Londonban:

* a gyiIk0sságok száma 27,1 százalékkal,
* a a fiatalok által elkövetett emberölések száma 70 (!) százalékkal,
* a a rablások száma 33,4 százalékkal,
* a az otthonokban elkövetett rablások száma 18,7 százalékkal emelkedett.

A lopások és a kisebb bűncselekmények, valamint zsebtolvajlások száma is drasztikusan megugrott, több mint tízezer bejelentés érkezett a rendőrséghez a fővárosból, több mint négyezer rablást pedig késsel követtek el, ez 31,3 százalékos növekedést jelent a korábbi adatokhoz képest.

És még messze nincs vége a szörnyű statisztikáknak

Az erősz@kos bűncselekmények csaknem húsz százalékkal emelkedtek meg. Tavaly 2551 fegyveres támadást regisztráltak a hatóságok, ami 16,3 százalékos növekedést jelent.

Sadiq Khan korábban azzal mentegetőzött, hogy a rossz eredmények amiatt vannak, mert a kormány sok rendőrt elbocsátott, azonban kiderült, hogy csak ezer ember munkaviszonyát szüntették meg, ami mindössze háromszázalékos leépítést jelent. A statisztikákat a 2015/2016 és a 2016/2017-es októberi és novemberi adatok alapján készítették.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések