A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elkapták az ISIS egyik legismertebb hóhérát

Abu Omert, a terrorállam ősz szakállú hóhérát még pénteken fogták el az iraki kormányerők tagjai, azonban csak mára erősítették meg az információt.
Omer az Iszlám Állam megjelenése óta a radikális milicista szervezet kötelékébe tartozott. Mivel a férfi már akkor sem volt fiatal, a terrorcsoport nem küldte ki a frontvonalra, hanem más feladattal bízta meg, ő lett a helyi hóhér.

Több olyan videó is készült róla, amelyen különböző módon végzi ki a saría-bíróságok elítéltjeit. Helyi beszámolók szerint a legtöbb gyiIk0sságot kövezéssel hajtotta végre.

Omer azután is a városban maradt, hogy az iraki kormányerők azt felszabadították. A helyiek nem felejtették el a tetteit, és kiadták a korábbi hóhért a hadseregnek, akik le is tartóztatták.

Bár a terrorcsoportot pár hónapja már sikeresen kiűzték a városból, a korábbi harcosok és kollaboránsok továbbra is a környéken bujkálnak. Egyes feltételezések szerint Szíriában és Irakban már csak kevesebb mint ezer ISIS-harcos tartózkodik.
Omer egyik legnagyobb port kavart kivégzése az volt, mikor három, h0m0sz3xuaIitása miatt elítélt férfi lefejezésénél tanúskodott, ő olvasta fel a bámészkodó helyiek előtt a terrorállam ítéletét. A gyiIk0sságokról készült képsorok bejárták a világsajtót.

Az ENSZ szerint csak Moszulban több mint negyvenezer házat és lakást kell helyreállítani, hogy visszaköltözhessenek oda a korábbi lakók. Az Irak északi részében fekvő nagyvárosban korábban kétmillióan éltek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések