A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy orvos tanácsára fenekelte el női beosztottjait a kiadóigazgató

Több újságírónőt is megvert pályafutása során H. Brandt Ayers, az alabamai Anniston Star kiadójának volt igazgatója.
A volt szerkesztőségi vezető mai eszével nem vetemedne ilyesmire, de korábban, kifejezetten egy orvos tanácsára bántalmazott fiatal nőket – idézte fel mentségül történetét az idős férfi.

Az első eset az 1970-es években játszódhatott le. Egy kezdő riporter, Wendy Signal pszichés problémái miatt már jó ideje nem járt be dolgozni. Ayers, mint főnöke, felhívta a nő orvosát, és megkérdezte, mit tehetne. A doktor azt válaszolta valahogy meg kellene nyugtatni a fiatal nőt, mire Ayers visszakérdezett: mi lenne, ha elfenekelné Wendyt?

Az orvos, akinek a nevére Ayers már nem emlékszik, azt felelte, hogy jó ötlet. A laptulajdonos ezután elment alkalmazottja lakására, s ott elfenekelte a nőt.  Wendy Signal a közvetlen főnökének, egy szerkesztőnek jelentette az esetet, de mivel nem történt semmi, a nő kis idő múlva felmondott – írta meg az AL.com.

Noha Signal 2006-ban meghalt, Ayers több korábbi beosztottja is kiállt a nyilvánosság elé, és hasonló történetekről számolt be. Veronica Pike Kennedy például egy vasárnapi műszakban mutatta meg Ayersnek az aznapra szánt írását, amit a főnök kifogásolt, ezért fém vonalzóval elpaskolta a nőt. Kennedy volt az első, aki a szexuális zaklatási botrány hatására előállt a történetével.

Ayers semmit sem tagad, de szerinte a bocsánatkérés elég, nem kíván lemondani mostani, igazgatótanácsi helyéről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések