A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy német városban olyasmire készülnek a migránsokkal, ami Brüsszelben biztos kiveri a biztosítékot

Né­met­or­szág­ban ismét fel­lán­golt a vita a me­ne­dék­ké­rők kor­meg­ha­tá­ro­zá­sá­nak szük­sé­ges­sé­gé­ről. Egy friss sta­tisz­tika sze­rint ugyanis 2017-ben a me­ne­kül­tek egy­har­mada ha­zu­dott a ko­rá­ról.
A kormeghatározó vizsgálatokról régóta széleskörű vita zajlik, a fiatalkorú menedékkérőket ugyanis nehezebb kitoloncolni, a bűnelkövetőkre enyhébb törvények vonatkoznak, mint felnőtt társaikra. Így nem csoda tehát, ha a papírok nélkül érkező bevándorlók sokszor inkább 18 év alattinak mondják magukat.

A Saar-vidéken azoknál a bevándorlóknál, ahol kétség merült fel az életkor valódiságát illetően, kiderült, hogy minden második migráns hazudott, és valójában már nagykorú. De a hamburgi eredmények sem sokkal rózsásabbak, ott minden harmadik fiatalkorúnak vallott emberről derült ki, hogy igazából elmúlt 18 éves – írja a Welt.

A CDU-s képviselő, Franziska Grunwaldt a gyakori trükközés miatt most azt követeli, hogy minden papír nélkül Hamburgba érkező fiatal migránsnál automatikusan végezzék el az orvosok a kormeghatározó vizsgálatokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések