A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A migránserősz@k miatt erődítménnyé alakítják a német városokat

Németországban megszaporodtak a külföldi állampolgárok által elkövetett erősz@kos bűncselekmények. A Welt német lap azt írja, a terrorveszély miatt gyakorlatilag erődítménnyé kell formálni a német városokat.
Berlinben, Barcelonában, Londonban, Párizsban és más európai nagyvárosokban ártatlan nők, férfiak és gyermekek válnak erősz@kos bűncselekmények áldozatává, pedig semmit nem tettek, mindössze el akartak menni egy karácsonyi vásárra vagy egy bevásárlóközpontba – áll a Welt német lap beszámolójában. Az újság szó szerint említi, hogy a német városok egyre inkább erődítménynek néznek ki a terrorellenes intézkedések miatt.

Egyre inkább az a benyomásunk támad, hogy a belvárosok erődítménnyé formálódnak – írja a német lap, majd kifejti, hogy a terrorellenes intézkedések szükségessége miatt a hatóságok egyre több fém- és betonakadályt helyeznek el a német nagyvárosokban, hogy ezzel megakadályozzák a gépjárművel elkövetett gázolásos terrortámadásokat. Az újságíró szerint, ezen a látványon az sem segít sokat, hogy a karácsonyi vásárok védelmére kihelyezetett méteres betontömböket ajándéknak becsomagolták színes papírokba. Hiszen ezek a betontömbök nem ajándékok, a németek kényszerűségből együtt kell éljenek a látványával, mely a terrorfenyegetés jelenlétére emlékezteti őket.

“Az akadályként elhelyezett betontömbök mindenhol jelen vannak Németországban. Különösen a karácsonyi vásárokon, de gyakorlatilag minden nagyobb tömegrendezvényen nélkülözhetetlenné váltak.”

A német lap kifejti, hogy a becsomagolgatott betontömbök kihelyezése csak átmeneti megoldás, ami állandó terhet ró a rendőrségre, és akadályozza a közlekedést. Eközben folyamatban van egy hosszú távú koncepció kidolgozása, ami alapján a német városok méginkább erődítménynek fognak kinézni; a kölni dóm körül már ez a koncepció körvonalazódik, ahogy a rendőrség jól védhető, de a közlekedést kevésbé zavaró helyekre helyezi ki a betontömböket. Emellett zárható kerítéseket, kordonokat építenek, hogy nagyobb tömegrendezvények esetén könnyen ellenőrizhetővé tehessék a környéket.

A Welt információi szerint Düsseldorfban szintén készül egy hasonló koncepció, emellett Duisburgnak már van egy kezdetleges zárt rendszere. A tömegrendezvények állandó biztosítása során ugyanis egyértelművé vált, hogy a fém- és betontömbök rendszeres áthelyezése nem csak logisztikailag megterhelő a hatóságok számára, de kifejezetten drága is. Szerintük a legésszerűbb megoldás, hogy állandó jelleggel ott maradnak az ellenőrzési pontok. Így a tömeges bevándorlás miatt pár éven belül gyakorlatilag egy hatalmas fém-beton gettóban fognak élni a németek, ahol a városon belüli kerítések, kordonok, betonfalak közt igazoltatásra használható állandó beléptetési pontok működnek.

Hatalmas erényövet építenek a németek Berlin központjában

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések