A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kórházban ért véget a korábbi Chelsea-edző Dakar-ralis kalandja

Feladta élete első Dakar-raliját a Tottenham és a Chelsea korábbi menedzsere, Andre Villas-Boas. A 40 éves portugál a negyedik szakaszon egy homokdűnével ütközött.
Villas-Boas novemberben hagyta ott a kínai Shanghai SIPG csapatát, hogy részt vehessen a 2018-as Dakar-ralin. Három szakaszt követően két óra és 18 perc volt a hátránya a versenyben élen álló Stephane Peterhansel mögött.

A negyedik etap szerencsétlenül alakult, Villas-Boas eltalált Toyotájával egy homokdűnét, ami után nem tudta folytatni a versenyt. Az edző nem szenvedett törést, de elővigyázatosságból kórházba szállították.

Az Independent úgy tudja, a háta megsérült, de várhatóan még szerdán kiengedik a kórházból. Jean-Marc Fortin, Villas-Boas csapatfőnöke azt mondta: “Szerencsétlenül alakult ez Andrénak, aki egyébként nagyon pozitívan debütált a Dakaron.”


“Ruben és én is biztonságban és jól vagyunk, már vissza is tértünk a táborba. Leugrattunk egy dűnéről, és összetört az autó orra. A Dakar sajnálatos módon számunkra befejeződött” – írták az Instagramon a bukást követően.

Villas-Boas egyébként a 49 fős mezőnyben a 41. helyen állt. A versenyen olyan sztárok mellett indulhatott, mint a kilencszeres rali-világbajnok Sebastian Loeb, vagy a spanyol ralilegenda Carlos Sainz. Villas-Boas mellett a motorosoknál címvédő Sam Sunderland is feladta a versenyt, őt szintén hátsérüléssel szállították kórházba.

Szalayék nem indultak az ötödik szakaszon

Szalay Balázs és Bunkoczi László nem indult el a 40. Dakar-rali ötödik, szerdai szakaszán. A viadal hivatalos honlapja szerint a magyar pilótapáros – kilenc társával egyetemben – nem rajtolt el a San Juan de Marcona és Arequipa közötti 932 kilométeres etapon. Szalayék az önindító meghibásodása miatt nem teljesítették a keddi negyedik szakaszt, hanem a dűnék között sötétben való bolyongás helyett kijöttek a pályáról, és a tábor felé vették az irányt. Az idei Dakaron így egyetlen magyar, a motorosok között az összetettben 87. helyen álló Dési János van versenyben. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések