A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendőrnek öltözött terrorista robbantott: 15 egyenruhás vesztette életét

Legalább 15 gyakorlatozó rendőrt megölt egy rendőrnek öltözött öngyilkos merénylő csütörtökön. A merénylet szervezőjeként az al-Shabaab szélsőséges iszlamista milícia jelentkezett.
A rendőrök egy díszszemlére gyakoroltak korán reggel, amikor az egyenruhát viselő merénylő beszivárgott a rendőrakadémia területére, és a gyakorlatozók között felrobbantotta a testére erősített pokolgépet. A támadásnak 17 sebesültje is van.

Az al-Shabaab katonai szóvivője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt állította, hogy a robbanásban 27 rendőr halt meg.

Az al-Kaida terrorhálózathoz tartozó al-Shabaab lázadást folytat az ENSZ támogatta mogadishui kormány ellen. Rendszeresen megtámadja a szomáliai biztonsági erőket és az őket erősítő afrikai uniós katonai egységeket. Az al-Shabaab az iszlám törvényeknek, a saríának egy szigorúan értelmezett változatát akarja bevezetni az országban.

Az al-Shabaab folyamatosan veszít területéből: Mogadishuból már 2011-ben kiűzték, viszont a tíz évvel ezelőtt Szomáliába vezényelt afrikai uniós békefenntartók létszáma a jelenlegi 22 ezerről 21 ezerre csökken a hónap végén, mert a hosszú távú terv az, hogy a biztonsági helyzet ellenőrzését fokozatosan átveszi a szomáliai hadsereg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések