A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Molotov-koktélokat dobtak egy svéd zsinagógára

Tucatnyi, álarcot viselő ember Molotov-koktélokkal dobált meg egy göteborgi zsinagógát szombaton késő este. A lángok nem terjedtek át az épületre, senki sem sérült meg – közölte az MTI.
A zsinagóga egyik helyiségében rendezvényt tartottak, az ott tartózkodó fiatalok az épület alagsorába menekültek. A támadás után több rendőri egység vonult a helyszínre. Svéd lapok vasárnap reggeli beszámolója szerint három embert letartóztattak.

A svéd ügyészség a támadás indítékáról nem ejtett szót, és azt sem tudni, az eset összefüggésbe hozható-e azzal, hogy Donald Trump amerikai elnök a héten bejelentette, az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, és a nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe költözteti.
Szombaton Stockholmban tüntetők tiltakoztak Trump döntése ellen. A résztvevők elégettek egy izraeli zászlót. A Sveriges Radió szerint pénteken Malmőben 200 tüntető antiszemita szólamokat skandált, többek közt azt, hogy “visszaköveteljük szabadságunkat és lelőjük a zsidókat”.


Stefan Löfven svéd miniszterelnök elítélte a göteborgi zsinagóga elleni támadást és a malmői incidenst.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések