A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kedvezhet az európai konjunktúrának az amerikai adóreform

Az ifo gazdaságkutató intézet elnöke szerint Donald Trump adóreformja nagyot fog lendíteni az európai konjunktúrán is.
"Az adóreform fellendíti a beruházásokat és a fogyasztást az Egyesült Államokban és nemzetközi adóversenyt indít el" – jelentette ki Clemens Fuest, a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének elnöke a Rheinische Post lapnak adott interjúban.

A német gazdasági szakember szerint az Egyesült Államok folyó fizetési mérlegének deficitje növekedni fog, az államadósság növekedése a kamatok emelkedésének irányába hat, ami pedig az inflációs várakozások erősödését vonja maga után.

"Európa szempontjából az amerikai adóreform az export további növekedését jelenti" – jelentette ki, megjegyezve, hogy ez pedig a konjunktúra élénküléséhez vezet. "Ezzel párhuzamosan erősödik a nyomás is a társasági adó csökkentésére, megakadályozandó a beruházások és a foglalkoztatás átáramlását az Egyesült Államokba.

Az Európai Központi Bankra (EKB) gyakorolt nyomás pedig tovább fokozódik az expanzív monetáris politika kivezetésére" – fejtette ki az ifo gazdaságkutató intézet elnöke az interjúban.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések