A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Juhász pártját is megbüntette az ÁSZ, adományokat várnak

Juhász Péter, az Együtt elnöke vérlázítónak tartja, hogy az Állami Számvevőszék „a Fidesz pártállami módszereit kiszolgálva, adminisztratív eszközökkel próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat a 2018-as választások előtt”. Közleményében arról ír, „Putyini világ épül, közép-ázsiai illiberális országokban jellemző a politikai ellenfelek ilyen módszerekkel történő kiiktatása”. Az Együtt adományokat is vár.
Az Együtt hivatali hatalommal való visszaélésnek tartja az ÁSZ akcióját, éppen ezért keresik a jogi lehetőséget a válaszadásra és a későbbi peresítésre – írja a párt közleményében. Hozzáteszik, amennyiben megkapják a jelentéstervezetben foglalt 19 milliós büntetést, akkor a januári és a februári hónapban nem lesz pénzük semmire. Az Együtt várja azon emberek adományait, akik fontosnak tartják, ne lehetetleníthesse el a Fidesz-kormány egy ellenzéki párt munkáját.

Juhász Péter mai sajtótájékoztatóján elmondta, szerinte teljesen érthetetlen indokra hivatkozva az Együtt és több más párt számára is büntetést helyezett kilátásba az Állami Számvevőszéktől szerdán. Az Együttnek egész konkrétan 19 millió forintnyi büntetést kellene befizetnie a jelentéstervezet alapján, amiért állítólag a párt az irodáját a pártfinanszírozási törvénynek nem megfelelő módon bérli. Az ÁSZ szerint az Együtt a piaci árnál 50%-kal kevesebbért bérli irodáját. Az Együtt számára ez a büntetés azt jelenti, hogy két hónapig, januárban és februárban nem tudja majd fizetni az alkalmazottjait, a bérleti díjait és semmilyen járulékos költségét.

Juhász Péter leszögezte
törvényesen bérlünk irodát, 2014 októbere óta változatlan jogi és pénzügyi konstrukcióban. Az iroda egy része képviselői iroda, így a Parlament fizeti. Az Együtt és az Országgyűlés is a piaci árat fizeti az ingatlanért, a két ár között minimális a különbség abból adódóan, hogy a rezsit az Együtt rendezi. Jelenleg is van a környéken olyan iroda, ami ugyan ilyen áron bérelhető. A ház tulajdonosát pedig nem ismerjük, soha nem volt hozzá semmi közünk. Kizárt, hogy a piaci ár feléért bérelnénk az irodát, hiszen dupla áron sokkal magasabb minőségű helyet lehetne kölcsönözni.
Juhász Péter teljesen egyértelműnek tartja, hogy „az Állami Számvevőszék a Fidesz pártállami módszereit kiszolgálva, adminisztratív eszközökkel próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat a 2018-as választások előtt”.
Most éppen fellebbezés nélküli eljárásban elfogadhatatlan bírságot akarnak kiszabni, ami elveszi a pénzt a kampányfelkészülés elől
– jelentette ki, hozzátéve „a Fidesz fél hatalma elvesztésétől, mert tudják, börtön fenyegetne sokakat közülük, ha az Orbán-rezsim megbukna. Már csak abból is jól látszik a számvevőszék büntetésének politikai indíttatása, hogy az Együtt irodabérlési szerződését már 2014-es vizsgálatoknál is látták, akkor mégsem volt ellene semmi kifogásuk”.

Az Együtt hivatali hatalommal való visszaélésnek tartja az ÁSZ akcióját, keresi a jogi lehetőséget a válaszadásra és a későbbi peresítésre. A végleges jelentés után kellő időben feljelentést tesznek, valamint nemzetközi szervezetekhez és a diplomáciai testülethez fordulnak, mert mindez teljességgel elfogadhatatlan lépés.

Juhász Péter hangsúlyozza,
ha ilyen büntetést kap az Együtt, akkor a januári és a februári hónapban nem lesz pénze semmire. Éppen ezért az Együtt várja azon emberek adományait, akik fontosnak tartják, hogy ne lehetetleníthesse el a Fidesz-kormány egy ellenzéki párt munkáját.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Magyari üzenete…
Ez a tetü nem tarhált még eleget????