A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Félig sikerült terrortámadás volt: Bangladesi bevándorló robbantott New Yorkban, az elkövető kórházban

Akayed Ullah ihletett merített az ISIS barbaritásából. Halottakat nem követelt az önmagára szerelt bombája.
Egy Akayed Ullah nevű 27 éves bangladesi a gyanúsítottja a helyi idő szerint hétfő reggel elkövetett, szerencsére besült robbantásos támadásnak New Yorkban – írja az NBC News. A korábban taxisként dolgozó férfi Brooklyn városrészben élt és ahogy az lenni szokott, az Iszlám Állam inspirálta tettét.

Ullah 2011. február 21-én érkezett az Egyesült Államokba bevándorlási vízummal. Legálisan tartózkodott Amerikában, zöld kártyája is volt. A városi taxisbizottság szóvivője szerint 2012 márciusától 2015 márciusáig, tehát három évig taxizott legálisan.

Az eddigi adatok szerint a férfi tépőzárral és cipzárral rögzítette magára a robbanószerkezetet, ami nem lépett teljesen működésbe. Ezért nem halt meg senki. Őt súlyos sérülésekkel a Bellevue Hospital nevű kórházba szállították, rajta kívül négyen megsebesültek az aluljáróban. A Port Authority Bus Terminalnál elkövetett merényletről és a fenti részletekről a New York-i rendőrség közölt információkat.


A rendőrök már beszéltek a férfivel, de még nem akarnak közölni semmit róla, így az ISIS-információt sem erősítették meg. Annyi Bill de Blasio polgármester szerint bizonyos, hogy magányos farkas volt a feltételezett elkövető. Mindenesetre a rendőrség három helyen is razziázott, ami hozzá köthető.

Az egyik szomszédja azt nyilatkozta, a férfi egy idős párral és két fiatalabb férfivel élt együtt. Nagyon barátságos, kedves embereknek ismerte meg őket, Ullah azonban elég csendes volt szerinte, sose beszélt senkivel. A merénylet reggelén látta rajta a szerkezetet, de azt hitte, az kamera, Ullahról meg azt, dolgozni indul. Nem így történt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések