A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ez már beteges! Eltávolítja a keresztet a Vöröskereszt

Arra kérte önkénteseit a szervezet belgiumi ága , hogy irodáikból vegyék le a feszületeket, hogy így szekulárisabbá váljon a szervezet.
A Vöröskereszt országon belüli szervezetei e-mailen kaptak utasítást a szervezet provinciális bizottságától arra, hogy távolítsák el az összes feszületet – írja a belga sajtó. A szervezet egyik helyi vezetője, André Rouffart szerint a kéréssel a „Vöröskereszt elveit tartják tiszteletben”, és kiiktatják a faji vagy vallási alapon történő megkülönböztetést.

Számos önkéntes felháborodásának adott hangot a belga RTL csatornának, egyikük szerint maradjon minden olyan, amilyen eddig volt. Régebben keresztény ünnepekről beszéltünk, ma már téli ünnepekről. Már a karácsonyi vásárt is Téli örömöknek nevezik Brüsszelben.”

A Vöröskereszt nem először botránkoztatta meg a közvéleményt: korábban a brit Vöröskereszt vezérigazgatója vélekedett úgy, hogy a Vöröskeresztnél fennáll a „veszélye” annak, hogy „összetévesztik egy keresztény szervezettel”, és emellett „nem annyira sokszínű” a Vöröskereszt.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések