A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csoda a sípályán: Miklós Edit visszatért!

Csodaszámba menő gyógyulással újra versenyzett Miklós Edit (31)! A legjobb magyar alpesi síző tíz és fél hónappal horrorsérülése után rajthoz állt a kanadai Világkupa-viadalon, s a második futamban 14. lett, azaz máris pontszerzőként végzett.
A Vk-harmadik, olimpiai hetedik sportoló január 15-én bukott hatalmasat: jobb térdében a porcleválás mellett mind a négy szalag elszakadt, a másikban szintén megsérült a porcgyűrűje, s elülső keresztszalag-szakadást is szenvedett. Több műtéten átesett, s hét hónapos rehabilitáció, gyógytorna következett és különleges gépeket vetettek be a felépüléséért. Megérte, a hét végén rajthoz állhatott a Lake Louise-i Vk-versenyen.

A pénteki nyitónapon balszerencsés volt a lesiklásban, az amerikai Lindsey Vonn (33) bukása miatt megállították, az újracsúszása nem sikerült, csak 44. lett. Szombaton javított és a 14., pontszerző pozíciót szerezte meg, ráadásul úgy, hogy elromlott a felvonó, felhúzták, s közben kisebb balesetet szenvedett.

– Az áramszünet miatt ratrakkal kellett felmenni a pályára. Aztán előttem felbukott egy fotós úgy, hogy én is belebotlottam, átestem rajta – mesélt Miklós Edit. – A kötélbe, amivel húztak felfelé, belegabalyodtunk és újra elestünk. Egyik lécem leoldott, a másik nem, így spárgában landoltam egy szervizemberrel a hátamon. Felértünk nagy nehezen, de eléggé meghúztam a bal combomat.

Így kellett rajthoz állnia.

– A pénteki és a szombati akciókhoz képest sikerült összeszedetten versenyeznem, és kihozni magamból a legtöbbet. Sízés közben nem volt fájdalmam. De most, hogy kihűlt a testem, érzem – tette hozzá Edit, aki lapzártánk után a szuperóriás-műlesiklásban is rajthoz állt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések