A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cseh kormányfő: Garantált az Európai Unió lassú szétesése a migránsok maitt

A cseh kormányfő a migránskvóták miatt ment neki Brüsszelnek: Junckerék az unió bíróságán keresztül akarnak eljárást indítani Cseh-, Lengyel- és Magyarországgal szemben, amiért megtagadták a migránsok kvóta szerinti befogadását. Az új cseh miniszterelnők szerint ha Brüsszel ráerőlteti az akaratát a kelet-közép-európai országokra, azzal gyakorlatilag garantálja az unió lassú szétesését.
A cseh miniszterelnök szerint a migránsok erősz@kos betelepítése a nacionalisták és a szélsőjobboldali pártok megerősödésével járna, akik többségében EU-ellenes nézeteket vallanak. Kontinens-szerte érzékelhető a szélsőségesek megerősödése, és minél többen jutnak hatalomra, annál nehezebben tud együttműködve döntéseket hozni, fejlődést elérni az unió, így pedig a létjogosultságát is elveszíti – írja a brit Express.

Andrej Babis szerint Csehország kész kompromisszumokra és együttműködésre a migránsválság ügyében, de migránsokat semmilyen körülmények között sem fogadnak be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések