A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Afgán gázoló, szándékosan, 100 km/ó sebességgel hajtott a tömegbe, de terrorcselekményre nincs bizonyíték

Afgán származású ausztrál állampolgár volt a Melbourne-i gázoló – közölte a városi rendőrség sajtótájékoztatóján. A férfi csütörtökön hajtott mintegy 100 kilométeres sebességgel az ausztrál városban, a mentők tizenkilenc embert láttak el a helyszínen.
Szándékosan a járókelők közé hajtott egy gyalogátkelőn egy autós csütörtökön Melbourne-ben az esti csúcsforgalom idején, indoka egyelőre nem ismert – közölte Russel Barrett, az ausztráliai Victoria szövetségi állam rendőrségének parancsnoka. Az elkövető afgán származású ausztrál állampolgár, ugyanakkor a rendőrség szerint  egyelőre nincs bizonyíték vagy olyan értesülés, amely szerint az incidenst kapcsolatba lehetne hozni a terrorizmussal, bár a férfi szándékosan követhette el tettét. Közölték, a terrorelhárítást továbbra is bevonják a nyomozásba, hogy biztosan ki lehessen zárni egy terrorcselekmény lehetőségét.

Shane Patton, Victoria állam megbízott rendőrfőnöke szerint a 32 éves férfi ismert volt a rendőrség előtt drog- és mentálhigiénés problémái miatt. Daniel Andrews, Victoria állam miniszterelnöke “gonosz, szándékos, gyáva tettnek” minősítette a gázolást. A rendőrség szerint a gázolásban tizenkilencen sérültek meg. A gázolón kívül egy másik férfit is őrizetbe vett a rendőrség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések