A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A sikerek hátterében: tetoválásai adnak erőt Bernek Péternek

Elszántan gyűjtögeti az érmeket Bernek Péter a rövid pályás úszó-Európa-bajnokságon. Péntek délutánig két nagy sikert könyvelhetett el a Dániában zajló kontinensviadalon: a 400 méter vegyesen arany-, 400 m gyorson pedig ezüstérmet szerzett. A nagy meneteléshez tetoválásai is erőt adnak a BVSC versenyzőjének.
Három alkotás díszíti egyelőre a testét, és mindegyik nagyon fontos számára. A jobb karján egy „Mom & Dad” felirat látható (magyarul Anyu és Apu), ez jelzi, édesanyja és elhunyt édesapja is ott van vele lélekben a medencében. A bal bicepszén az olimpiai ötkarika arra emlékezteti, hogy a 20­12-es londoni és a 2016-os riói j­átékokon is rajthoz állt. Ezenkívül pedig a Never give up mondat is feltűnik, amely azt jelenti, hogy „Soha ne add fel!”. Ha erre rátekint, az is erőt adhat neki.

A legújabb, még készülőfélben lévő tetkója pedig a mellkasán látható. Ez, amikor teljesen elkészül, egy oroszlán­fej lesz, amely azt is jelképezheti stílszerűen, hogy Bernek Péter igazi oroszlánszívű versenyző.

– Sokat jelentenek a tetoválásaim. A legújabb, az oroszlánfej még alakul, így ezen a versenyen félkész állapotban látható – árulta el Bernek Péter. – Ennek egyszerű oka van. Ugyanis elég nagy felületű, éppen ezért időigényes az alkotási folyamat. Egyhuzamban csak öt órát lehet varratni, eddig jutott vele legutóbb a tetoválóművész, aki közben külföldre utazott. Ha minden jól megy, akkor jövő áprilisban vagy júniusban nyerheti el a végleges formáját.

Már így is erőt adott neki a küzdelmei során, hiszen Koppenhágában eddig parádézott: újabb Európa-bajnoki érmekkel gyarapította a kollekcióját.

– Nagyon-nagyon fájt már minden tempó kétszáz méter után, talán egy picit erősen kezdtem, de azért örülök persze. Lehetett volna 3:58 perces is az időeredmény – értékelte a 400 méter vegyesen aratott sikerét Bernek Péter. – Sosem vagyok elégedett magammal. Azt hiszem, ezt a teljesítményt át kell ültetni ötvenes medencére, de tény, nagyon megérte, hogy most erre készültünk.

Az Európa-bajnokság pénteki döntői este érnek véget.

Hosszú pert vesztett

Az arizonai bíróság másodfokon is elutasította Hosszú Katinka keresetét, amelyben beperelte Casey Barrett újságírót, aki szerint a magyar úszó doppingolással éri el az eredményeit. Még 2015-ben a Swimming World magazinban vádolta meg Hosszút.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések