Hirdessen itt

Ünnepek - Beton terelőelemekkel is védi a fővárosi vásárokat a rendőrség

A korábbi évek gyakorlatát kiegészítve a járőrözésen túl beton terelőelemekkel is védi a rendőrség a fővárosi ünnepi vásárok helyszíneit - mondta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője a Városháza Parkban tartott hétfői sajtótájékoztatón.
A BRFK kiemelt feladatként kezeli a jelentős számú látogatót vonzó karácsonyi vásárok és közvetlen környezetük biztosítását, a közrend, közbiztonság fenntartását - fogalmazott az alezredes.

Hozzátette: a vásárokban egyenruhás és civil rendőrök is jelen lesznek, és az idén technikai akadályokat - beton terelőelemeket - is kihelyeznek, megelőzendő, hogy bárki gépjárművével a látogatók közé hajtson.

A szóvivő felidézte, több nyugat-európai városban is előfordult, hogy szélsőségesek gépkocsival a tömegbe hajtottak. Hangsúlyozta, a rendőrség célja, hogy senki ne váljon szélsőséges cselekmények, bűncselekmények áldozatává.

Csécsi Soma megjegyezte, a vásárokban járőröző egyenruhás rendőrök emelik a vásárokra érkezők szubjektív biztonságérzetét is.

Az autóval közlekedők figyelmét felhívta arra, hogy semmit ne hagyjanak a kocsi utasterében, ha parkolnak, a korábban vásárolt ajándékokat ne látható helyen, hanem elsősorban a csomagtartóban helyezzék el.

A zseblopások megelőzése érdekében azt tanácsolta, a táskákat mindig tartsák zárva, közvetlen közelükben, használják a bankkártyás fizetési lehetőségeket és ne tartsanak maguknál nagyobb mennyiségű készpénzt, ha mégis, akkor az több zsebben legyen.

A szóvivő a balesetek megelőzése érdekében arra kérte a gyalogosokat és a gépkocsival közlekedőket, hogy fokozott körültekintéssel és a szokásosnál türelmesebben közlekedjenek.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések